Загиблі герої Чернігівщини: Лопатко Ярослав

«Ярослав Лопатко навчався в Коропській школі, закінчив тут 9 класів. 
Здобувати освіту продовжив у політехнічному технікумі СумДУ. Підписав контракт для проходження військової служби у Збройних Силах України (ППО), потім продовжив його. Військова спеціальність Ярослава, як і цивільна, була пов’язана із технологіями. Наш земляк був високо відзначений за службу, зокрема під час захисту нашої держави в зоні АТО».

28 лютого цього року Президент України Володимир Зеленський відзначив державними нагородами українських військовослужбовців, серед них був і Ярослав Лопатко. Його нагородили медаллю «За військову службу Україні».

«Ярослав був дуже відповідальним, завжди старався прийти на допомогу. Дуже любив проводити час із друзями, був компанійський, як кажуть − «заводила». Коли приїжджав до Коропа, то завжди намагався побачити своїх кращих друзів», – розповіла двоюрідна сестра Ярослава Яна Шаповал.

Один із таких людей – Валерій Семенов, друг дитинства Ярослава.

«Ми жили поряд, біля лісу. Все дитинство грали у футбол: ходили пиляти ручними пилками перекладини, між деревами майстрували «ворота». Влітку дуже любили їздити на Панське купатися. Коли приїздив із Харкова в Короп, то завжди телефонував: «Де ти? Як ти?». У компанії був «культмасовиком», любив збирати друзів вдома у альтанці, яку змайстрував разом із батьком. Він був дуже добрим, світлим, щирим…»

Хлопець загинув від ран у бою під Харковом. Йому було 27...

Джерело

Коментарі

Популярні публікації