Загиблі Герої Чернігівщини: Юрій Ворона

Його 3 тижні шукали у лікарнях, навколишніх селах, розміщували сотні 
повідомлень у соціальних мережах і чекали дзвінка зі словами «Я живий. Все добре». Юрій Ворона – триразовий чемпіон області з боксу, призер міжнародних і всеукраїнських змагань пішов захищати Чернігівщину в лавах ЗСУ у перші дні війни.

«Війна забирає кращих. Він пішов до територіальної оборони у перші дні війни, вчинити інакше він не міг. Він завжди був таким справедливим і чесним хлопцем», - розповідає його тренер Валерій Бондаренко.

Востаннє Юрій Ворона вийшов на зв’язок 8 березня, а після того зник. Його друзі, знайомі і близькі одразу почали його шукати. Всі соціальні мережі були з оголошеннями про розшук Юри.

«Вони захищали села, пройшли два села, а тоді окупанти почали наступати на Количівку, там був бій. Вони пройшли його, а потім Юру направили захищати Лукашівку. Там був тяжкий бій, наш Юра загинув там від осколкового поранення в голову. Я кажу і досі в це не вірю», - розповідає подруга Анастасія Майборода.

Його знайшли лише після звільнення села Лукашівка від російських окупантів. Місцеві жителі захоронили українських хлопців у себе в селі, а коли туди зайшли українські війська, вони показали місце, де поховали захисників. Серед них був і Юрій Ворона.

«Я говорю і сльози ллються. Він місяць пролежав в землі, його поховали добрі люди. Я до останнього вірила, що він у полоні або десь поранений, але аж ніяк не мертвий. Він був людиною з великою душею, такий завжди доброзичливий і відкритий. У 25 років він віддав своє життя заради нашого мирного неба над головою. У війні життям одного ми рятуємо тисячі інших», - каже Анастасія Майборода.

Поховали Героя у селі Листвен Чернігівської області, де Юрій жив останні роки.

Орден «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Джерело

Коментарі

Популярні публікації