Загиблі герої Чернігівщини: Євгеній Звонок

 Не мав військової підготовки, але після вторгнення росії без роздумів 
записався до лав територіальної оборони і хотів захищати Батьківщину. 

Срібний призер Кубку світу з кікбоксингу, 22-річний Євгеній Звонок готувався до чергових змагань, які були заплановані на березень. Але почалася війна. Хлопець став до лав територіальної оборони Чернігівщини.

«Коли почалося вторгнення російських військ в Україну, він подзвонив мені і запитав, чи може бути корисними і як може допомогти? Він не хотів залишатися осторонь від усього, що відбувалося в країні», – розповідає друг Ярослав Юрченко.

«Ніхто не очікував, що він візьме до рук зброю. Був дуже спокійним, тихим і добрим хлопцем, а ще талановитим спортсменом. Оскільки він був новообраним у лавах територіальної оборони, його ще навіть не встигли розподілити на якусь позицію, він чекав, коли його вже направлять далі».

Євгеній Звонок загинув 3 березня від авіаудару у школі №18 в Чернігові. Його тіло знайшли під завалами будівлі.

«У спортивній кар’єрі в нього лише все починалося. Минулого року він став другим на Кубку світу з кікбоксингу, був неодноразовим чемпіоном України. Ми якраз планували з ним відбір на міжнародні змагання. Наприкінці березня в нього мав бути чемпіонат України, ми готувалися з ним поїхати в Одесу», – розповів тренер і друг Сергій Лисюк.

«Женя був відважним хлопцем, який ніколи не відступав, а приймав всі виклики на себе».

Джерело

Коментарі

Популярні публікації