Загиблі герої Чернігівщини: Дмитро Музирьов

Дмитро Музирьов загинув 28 лютого під час обстрілу села Киїнка, де він ніс 
службу в той день. Разом з ним загинули ще двоє поліцейських Володимир Настич і Дмитро Лук‘яненко.

Народився 5 вересня 1995 року в м. Чернігові.
Навчався в спеціалізованій загальноосвітній школі №2 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов.
У 2018 році закінчив з червоним дипломом Національний університет «Чернігівський колегіум» за спеціальністю «вчитель фізвиховання». Водночас займався науковою діяльністю.
Був кандидатом у майстри спорту з веслування на каное і байдарках, деякий час працював тренером-викладачем з веслування. У складі чернігівської команди Дмитро посідав призові місця на Всеукраїнських змаганнях із драгонботу (веслування на човнах «Дракон»).
У 2019 році побачив оголошення про набір до лав поліції Чернігівщини. Того ж року він успішно пройшов конкурс.
Став правоохоронцем - старший лейтенант поліції, співробітник роти поліції особливого призначення Національної поліції України у Чернігівській області.
Коли в Україну прийшла повномасштабна війна, поліцейський одним із перших став на захист України та рідного міста Чернігів.
Загинув 28 лютого 2022 року в с. Киїнка, яке російські війська обстрілювали боєприпасами касетного типу з с.Михайло-Коцюбинського з РСЗВ «Смерч».
Похований 13 квітня 2022 року в м.Чернігів на кладовищі "Яцево".
Указом Президента України №124/2022 від 10 березня 2022 року старшого лейтенанта поліції було посмертно відзначено орденом «За мужність» III ступеня.
28 лютого 2023 року, у селі Киїнка Чернігівської області на будівлі сільради відбулося відкриття меморіальної дошки на честь Дмитра Музирьова та ще трьох поліцейських, які загинули, захищаючи Україну.







Коментарі

Популярні публікації