Загиблі герої Чернігівщини: Ярослав Максименко. Чичкан Валентин

16 вересня 2022 року на Чернігівщині провели в останню путь загиблого захисника України – 20-річного Ярослава Максименка. 

Ярослав Максименко народився 18 листопада 2001 року. Закінчивши Бахмацьку загальноосвітню школу І-ІІІ №1, він вступив на навчання до Ніжинського медичного коледжу. У 2020 році хлопець потрапив на строкову військову службу до лав Державної спеціальної служби транспорту.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення Ярослав уклав контракт та потрапив на службу до 58-ї окремої мотопіхотної бригади.

10 вересня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу міста Покровськ Донецької області Ярослав загинув.

Лише 21… Назавжди. Світлий спомин про Ярослава назавжди залишиться у наших серцях. Жодними словами не втамувати пекучий біль та не загоїти рани в душі…

Солдат Чичкан Валентин Михайлович народився 29 квітня 2002 року в селі Ліски, що на Корюківщині. Тут він закінчив місцеву школу І-ІІІ ступенів і розпочав навчання в Куликівському професійному аграрному ліцеї за спеціальністю «електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування», який закінчив у червні 2020 року.
Восени того ж року Валентин уклав контракт і потрапив до 4-ї бригади оперативного призначення Національної Гвардії України. Після початку повномасштабного ворожого вторгнення у її складі Валентин мужньо виконував бойові завдання з захисту територіальної цілісності та недоторканості нашої держави. На жаль, 23 вересня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Новоселівка на Донеччині Чичкан Валентин загинув…  Загинув наш земляк, загинув як Герой, закривши собою двох побратимів… Йому навіки буде лише 20 років… За своє коротке життя він встиг обрати професію, яка до снаги не кожному. Він був сапером. Не ховався, а підписав контракт. Віддав своє життя за усіх нас…

Коментарі

Популярні публікації