Загиблі герої Чернігівщини: Вдовін Василь. Пінчук В'ячеслав

Вдовін Василь Станіславович – військовослужбовець 2-ї мінометної батареї 2-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України, старший солдат.

Народився 8 жовтня 1986 року в місті Прилуки Чернігівської області. Початкові класи навчався у гімназії №5 (нині – ліцей №5 імені В.А. Затолокіна) міста Прилуки. Закінчив загальноосвітню школу №6 (нині – ліцей №6) міста Прилуки. До 2004 року навчався у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» (нині – Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»).

У 2004 році брав участь у Помаранчевій революції. Був відрахований з університету за участь у цих подіях.

У 2005-2006 роках проходив строкову військову службу в лавах Збройних сил України. Служив старшим телеграфістом військової частини у селищі міського типу Гостомель Ірпінської міської ради (нині – Бучанського району) Київської області.

З 2006 року навчався у Національному авіаційному університеті (нині – Державний університет «Київський авіаційний інститут», місто Київ). Після закінчення вищого навчального закладу працював інженером лабораторії у 10-му Хімікотехнологічному центрі (місто Київ), з 2013 року – в Інституті молекулярної біології і генетики Національної академії наук України (місто Київ).

У лютому 2014 року був учасником Революції гідності на Майдані Незалежності у Києві.

З березня 2014 року по березень 2015 року проходив військову службу у лавах Збройних сил України по частковій мобілізації. Брав участь в антитерористичній операції на сході України. Воював у Донецькій області.

Після демобілізації повернувся працювати в Інститут молекулярної біології і генетики Національної академії наук України, остання посада – провідний інженер відділу біомедичної хімії.

24 лютого 2022 року мобілізований до лав Збройних сил України. Служив у 2-й мінометній батареї 2-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А2167 (польова пошта В0849), місто Біла Церква Київської області).

З лютого 2022 року брав участь у боях з російськими окупантами. Учасник боїв за Київ, звільнення міста Ірпінь та селища міського типу Бородянка Бучанського району Київської області, боїв на Світлодарській дузі у районі міста Світлодарськ Бахмутського району Донецької області.

23 липня 2022 року старший солдат Василь Вдовін загинув під час виконання бойового завдання у селищі Новолуганське Світлодарської міської об’єднаної територіальної громади Бахмутського району Донецької області.

10 серпня 2022 року похований на кладовищі «Новий побут» у місті Прилуки.

Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (23.12.2022; посмертно), медалями.

Пінчук В’ячеслав народився 28 грудня 1985 року в місті Ніжин. Працював водієм на Ніжинському хлібзаводі, пізніше став механіком. Ще у 2014-му В’ячеслав став на захист України та взяв безпосередню участь в антитерористичній операції на Сході. Після демобілізації він повернувся до роботи водієм, де і працював до 24-го лютого 2022 року, аж поки росія не здійснила повномасштабне вторгнення на територію нашої держави. Наш земляк добровольцем пішов на захист Ніжина, а у травні потрапив до навчального центру Полтави, звідти — на східний фронт в Донецьку область. Там у складі 54-ї окремої механізованої бригади він давав гідну відсіч загарбнику. На жаль, 8 серпня під час виконання бойового завдання біля села Званівка Донецької області Пінчук В’ячеслав загинув… Вдома у нього залишились батьки, кохана дружина та троє неповнолітніх дітей – 15-річний син Іван, 6-річна донька Вероніка і 10-місячна донька Дарина.

Коментарі

Популярні публікації