Загиблі герої Чернігівщини: Гапон Олег. Гриценко Михайло

Олег Гапон народився 23 грудня 1992 року у селі Трисвятська Слобода. Після початку повномасштабного ворожого вторгнення долучився до лав Збройних Сил України. Був у складі військової частини А7105.

2 жовтня під час боїв під Бахмутом на Донеччині чоловік загинув. У чоловіка залишилися дружина і двоє маленьких дітей. Його поховали на кладовищі рідного села.

5 жовтня 2022 року у Чернігові в  Катерининській церкві попрощалися із загиблим в ході боїв на Харківщині 21-річним лейтенантом Михайлом Гриценком. Він був командиром роти четвертої танкової бригади.

Батько загиблого згадує останній дзвінок сина.

"Він мені дзвонив, казав: "Папа, ми взяли Ізюм!", ще там щось, прислав фотографії якісь, такий щасливий був, ну а потім пропав зв'язок з ним і все, я не знаю", – розповів батько загиблого Олег Гриценко

Захищати Україну Михайло пішов від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"Він закінчив Львівську сухопутну академію і на четвертому курсі достроково пішов, їх всіх випустили. З початку війни він там, став за ці пів року таким дорослим, справжнім чоловіком, воїном. Йому повинні були достроково дати звання старшого лейтенанта, але він не захотів, сказав, що я краще капітана отримаю", – сказав батько.

Він загинув 15 вересня неподалік Ізюму, що на Харківщині.

"Від імені другого танкового батальйону ми приносимо співчуття рідним та близьким Михайла, це дуже велика втрата для нас і для всіх нас. Був взірцем мужності та героїзму для особового складу, він надавав приклад як потрібно просто не покладаючи рук працювати, йти тільки вперед і ніколи назад. Михайло був відповідальною людиною, героїчно давав відсіч агресору", – каже побратим загиблого Олександр.

Нагороджений орденом "За мужність" III ступеню (посмертно)


Коментарі

Популярні публікації