Загиблі герої Чернігівщини: Свіргун Віктор. Старостенко Євген

Чернігівщина попрощалася з воїном Віктором Свіргуном, який загинув на Донеччині. Народився Віктор Свіргун 3 березня 1978 року у місті Нова Каховка. До повномасштабного ворожого вторгнення разом з родиною він проживав у місті Ірпінь на Київщині, а після початку повномасштабних бойових дій сім’я переїхала на Чернігівщину – у рідне село дружини Остапівку. Згодом, Віктор вирішив долучитися до оборонців України та потрапив до складу військової частини А7107 на посаду оператора. 24 серпня під час зіткнення з ворожими військами поблизу населеного пункту Новомихайлівка Покровського району на Донеччині Віктор Свіргун загинув. Того дня дружина втратила коханого чоловіка, а донечка – тата… РіднІ та близькІ провели Віктора в останню путь, вшанувавши світлу пам’ять воїна та поховавши його на місцевому кладовищі села Остапівка.
Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

У Ніжині провели в останній путь земляка – солдата Євгена Старостенка, який загинув у бою за свободу та Незалежність України.

Народився Старостенко Євген Григорович 9 жовтня 1986 року у місті Ніжин. Після закінчення місцевої школи навчався у професійно-технічному училище №11. Був футбольним фанатом, неодноразово представляв рідне місто на чемпіонатах області та району. Останні роки Євген працював в Києві, був порядною та чесною людиною, а також чудовим сім’янином.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення чоловік покинув роботу і вирішив добровільно приєднатися до лав Збройних Сил України. Так він потрапив до складу 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади та разом з побратимами мужньо захищав Батьківщину від ворожих окупаційних військ.

На жаль, 25 липня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Зайцеве Донецької області Старостенко Євген загинув…

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Коментарі

Популярні публікації