Загиблі герої Чернігівщини: Шупік Олег. Шеремет Євген

14 жовтня в останню путь провели земляка, штурмана авіації полковника Олега Шупіка, який загинув 10 жовтня на Полтавщині.

Полковник Олег Шупік народився 14 лютого 1966 року у Чернігові. У 1987 році закінчив Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків, після чого продовжив військову службу у підрозділах повітряних сил ЗСУ.

Так, за роки служби чоловік перебував на різних посадах, остання з них  заступник головного штурмана та старший інспектор штурманської служби управління авіації повітряного командування “Центр”.

У 2006 році Олег звільнився зі Збройних Сил України, після чого працював у Міністерстві транспорту України, Державіаслужбі та ІКАО по контролю повітряного простору.

У день повномасштабного ворожого вторгнення наш земляк знову долучився до лав Збройних Сил України, потрапивши до складу військової частини А1435 на посаду штурмана служб бригади тактичної авіації повітряного командування “Центр” Повітряних Сил ЗС України.

10 жовтня 2022 року поблизу населеного пункту Шишаки на Полтавщині Олег Шупік загинув.

Штурмана авіації полковника Олега Шупіка посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

20 жовтня 2022 року Ніжин втратив ще одного героя – солдата Шеремета Євгена Миколайовича, який загинув від вогнепального поранення не сумісного з життям в с. Богданівка Кіровоградської області.

Народився Євген 30 вересня 2001 року в с. Перебудова Ніжинського району. Навчався в Кунашівській середній школі. Після 9-го класу вступив до Остерського коледжу будівництва та дизайну, який закінчив в 2019 році. Одразу пішов працювати до ТОВ Піаст Ніжин.

Зі слів матері, Олени Анатоліївни, був дуже добрим хлопцем, мав багато друзів, любив рибалку, хотів сам всього добитися в житті, будував плани на майбутнє. Дуже мріяв служити в армії, тому зрадів, коли отримав повістку.

В жовтні цього року мав вже повернутися додому, але в зв’язку з війною продовжив службу. На зв’язок виходив регулярно, зауважень по службі не було.

Загинув хлопець на території своєї частини ВЧ А1201. Залишилися у Євгена мати, батько та сестра.

Коментарі

Популярні публікації