Загиблі герої Чернігівщини: В'язовик Олександр. Анікієнко Віктор

11 жовтня 2022 року у Семенівці попрощалися з 43-річним прикордонником Олександром В’язовиком, який загинув 9 жовтня на прикордонні Чернігівщини, підірвавшись на невідомому вибуховому пристрої під час виконання бойового завдання.

До лав прикордонників Олександр приєднався у 2001 році. Обіймав посаду інспектора прикордонної служби вищої категорії та начальника групи інспекторів прикордонної служби.

Поховали бійця у рідній для нього Семенівці за участі почесної варти, військового оркестру, а у пам'ять про загиблого лунав військовий салют.

Олександра В'язовика посмертно нагороджено орденом "За мужність” III ступеня.


Олександр Тарнавський - боєць 105-го прикордонного загону імені князя Володимира Великого. З початком повномасштабного вторгнення РФ Олександр разом з товаришами взяв до рук зброю та стали на захист Чернігова від російських військ.
Протягом трьох перших тижнів війни Тарнавського двічі поранили. У кінці лютого, під час зачистки Киїнки (що біля Чернігова) в спину потрапив уламок. Він, до речі, так і лишився в легенях бійця, але через внутрішню кровотечу довелося видалити селезінку. Вже через 13 днів Олександра виписали, і він повернувся до побратимів. За кілька тижнів під час обстрілів Чернігова снаряд влучив у автівку Олександра. Тоді вже в нього потрапили чотири уламки.
Олександра Тарнавського посмертно нагороджено орденом "За мужність” III ступеня.

13 жовтня, у Сновську провели в останню путь молодшого сержанта, розвідника-навідника розвідувальної роти Віктора Анікієнка. Він загинув під час виконання бойового завдання 27 вересня поблизу міста Лимана на Донеччині.

Загиблому було 55 років. Строкову службу проходив у військово-морському флоті у Тихому океані. Після служби в армії працював на Камчатці у рибальському флоті. У 1992 році повернувся додому та займався дрібним підприємництвом.

У 2016 році за контрактом служив у зоні АТО.

А з перших днів масштабного вторгнення російських окупантів в Україну в лютому він знову став на захист. Спочатку вступив у добровільну місцеву варту "Правопорядок Сновськ". А після вигнання окупантів з Чернігівщини 19 квітня добровільно пішов боронити Україну від росіян на сході.

Указом Президента України посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Коментарі

Популярні публікації