Загиблі герої Чернігівщини: Радченко Павло. Солдат Олег

В останню путь жителі Срібного, Дейманівки провели Павла Миколайовича Радченка, старшого солдата 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи.

8 серпня він загинув біля населеного пункту Виїмка Донецької області у війні з рашистськими загарбниками за волю України, за її цілісність, за честь і гідність нашого народу. Загинув за всіх нас, щоб ми могли жити під мирним небом, у вільній країні, не бути рабами окупантів.

«Пливе кача по Тисині…» До найглибших закутків душі діставали слова і музика цієї сумної пісні, під яку пройшла Срібним траурна процесія. Плакали жінки, не стримували сліз чоловіки, які живим коридором стояли навколішки, проводжаючи Героя.

Павло Радченко народився 5 лютого 1972 року у селі Дейманівка. Тут виріс, закінчив вісім класів місцевої школи. Після закінчення десятирічки в Гурбинцях вступив до Ніжинського технікуму механізації сільського господарства, звідти був призваний на військову службу. З 1997 по 2015 р. працював в органах внутрішніх справ інспектором ДПП відділу ДАІ, водієм, інспектором дозвільної системи.

Під час служби у Збройних Силах України він ніколи не шукав легких шляхів, не боявся брати на себе всю повноту відповідальності у боротьбі з ворогом, не ховався за спини побратимів. Йому ще жити б і жити, дочекатися Перемоги. Але, на жаль, доля розпорядилася по іншому…
Наша пам’ять про Павла Радченка і наша шана житимуть вічно. Поховали Павла Миколайовича у рідному селі Дейманівка, поряд із могилою батька
.

У Плисківській громаді скорботний день. Жителі і гості села Велика Загорівка попрощалися з нашим земляком, українським захисником Олегом Олексійовичем СОЛДАТОМ. 
Виконуючи бойове завдання за призначенням із забезпеченням оборони, відсічі і стримування збройної агресії рашистів, в Донецькій області, виявивши стійкість та мужність загинув наш земляк Олег Олексійович СОЛДАТ житель с. Велика Загорівка.
Клята війна забирає найкращих та дорогих людей України 
Тож сьогодні, віддати данину пам'яті полеглому Воїну, прийшли його односельці, керівництво громади, військовослужбовці, побратими, однокласники, друзі, найближчі та найдорожчі люди.
СОЛДАТ Олег Олексійович народився 10 жовтня 1994 року. У 2001 році пішов до 1-го класу Великозагорівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яку закінчив у 2012 році. У 2013 році вступив до лав ЗСУ. Ніс службу у військовій частині А 1479 смт. Дружба Ічнянського району. З 2014 по 2018 - учасник АТО/ООС. Після звільнення з лав ЗСУ працював робітником у будівельних компаніях міста Києва.
2022 року мобілізований до лав ЗСУ. Олег СОЛДАТ загинув 4 серпня 2022 року у ході бойових дій на сході України у Донецькій області.
Плисківська громада глибоко сумує з приводу смерті Олега та висловлює щирі співчуття рідним і близьким. Сумуємо і плачемо разом із рідними покійного.
Шановні Наталіє Іванівно та Олексію Григоровичу висловлюю Вам щирі співчуття. Тяжко, дуже тяжко осягнути розумом і серцем рідним, друзям, усій громаді. Адже це наша спільна втрата і спільна гордість. Втрата - бо загинув один з найкращих синів нашої громади. Гордість - бо живемо поруч з такими героїчними людьми. Щодня Україна втрачає найкращих, щирих, добрих, мужніх, відважних воїнів, які готові життя віддати за вільне майбутнє у незалежній Україні.
Ми будемо пам'ятати кожного Захисника, який заплатив найвищу ціну задля миру та спокою в Україні.
Олег Олексійович СОЛДАТ навіки залишиться у нашій пам'яті захисником миру й волі нашої Батьківщини!
Нажаль, словами важко загоїти у серці болючу рану втрати.
У цю гірку мить ми схиляємо голови в глибокій скорботі. Пам’ять про Героя, Олега Олексійовича СОЛДАТА – нашого Захисника, назавжди залишиться в серцях друзів, знайомих, односельців.

Коментарі

Популярні публікації