Загиблі Герої Чернігівщини: Петін Богдан. Горбач Віталій

 5 серпня 2022 року у Чернігові в останню путь провели солдата Богдана Петіна, який загинув на Донеччині.

Народився Богдан Петін 5 листопада 1998 року у Чернігові. Тут зростав та навчався, закінчив місцеву загальноосвітню школу № 10.

З початком повномасштабного вторгнення Богдан не лишився осторонь та добровільно долучився до лав захисників. Так він потрапив до 54-ї окремої механізованої бригади, у складі якої давав гідну відсіч загарбнику.

На жаль, 23 липня під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Верхньокам’янське на Донеччині Герой загинув, до останнього подиху залишаючись вірним своїй Батьківщині.

Рідні та близькі, друзі та побратими провели захисника в останню путь, вшанувавши його світлу пам'ять у Катерининському соборі та поховавши на місцевому кладовищі.

6 серпня Чернігівщина попрощалася з земляком – старшим солдатом Віталієм Горбачем, який загинув у боях за Маріуполь.

Народився Віталій Горбач 18 жовтня 1985 року у місті Мена Чернігівської області. Навчався в Менській гімназії, захоплювався створенням коміксів та збирав колекцію книг Стівена Кінга. Був спортивним та вів здоровий спосіб життя, а ще неодноразово брав участь у марафонах дистанцією 42.195 км, обласних та районних змаганнях з жиму штанги лежачи та полкових турнірах.

З початком російської збройної агресії проти України у 2014 році Віталій був мобілізований до лав Збройних Сил України та брав безпосередню участь в антитерористичній операції на Сході.У 2019 році Віталій пішов добровольцем до полку “Азов”. У січні 2022 року термін його контракту добігав кінця, але Захисник вирішив його продовжити у зв’язку з напруженою ситуацією на кордоні України та великою імовірністю повномасштабного вторгнення зі сторони ворога.

Служив старшим солдатом, старшим кулеметником 2-го відділення розвідки 1-го батальйону оперативного призначення полку “Азов”.

Брав участь у боях за Маріуполь, де 15 березня 2022 року загинув від вибуху при виконанні бойового завдання.

Указом президента України від 25.03.2022 №168/2022 посмертно нагороджений орденом “За мужність” III ступеня.






Коментарі

Популярні публікації