Загиблі герої Чернігівщини: Мансуров Андрій. Білокуров Олександр

Мансуров Андрій Сергійович

Народився 10 липня 1989 року в Куп’янську Харківської області.
У 2004 році закінчив Харківську загальноосвітню школу № 121, у 2006 році – загальноосвітню школу-інтернат для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування № 4 (Харків), а у 2007 році – Первомайський професійний ліцей за спеціальністю “електрогазозварник”. Навчався на заочному відділенні Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Національного авіаційного університету.
З 2007 року військовослужбовець Збройних сил України. Старший сержант, командир танка 2-го танкового взводу 1-ї танкової роти 1-го танкового батальйону 1-ї окремої танкової бригади.
Загинув 3 серпня 2014 року в мікрорайоні Красний Яр міста Луганськ.
Похований 6 серпня 2014 року в містечку Гончарівське Чернігівського району.
Указом Президента України № 708 від 8 вересня 2014 року “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України” нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).
Нагороджений нагрудним знаком “За оборону Луганського аеропорту” (посмертно).
Нагороджений Відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції” (посмертно).
Нагороджений Почесною відзнакою Чернігівської областної ради "За мужність і вірність Україні"(посмертно) .
У 2017 році на честь Андрія Мансурова та загиблих воїнів 1-ї танкової Сіверської бригади в містечку Гончарівське встановлений меморіальний знак.
Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 2, ряд 4, місце 16.

Білокуров Олександр Сергійович - командир відділення інженерно-саперного взводу інженерно-саперної роти 95-ї окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, сержант.

Народився 4 червня 1985 року в місті Чита Російської Радянської Федеративної Соціалістичної Республіки (нині - Забайкальський край Російської Федерації). У 2002 році закінчив загальноосвітню школу № 8 міста Чернігів, у 2007 році - Факультет заочного та дистанційного навчання Луганського університету внутрішніх справ.

У 2003-2005 роках проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил України.

З вересня 2005 року по жовтень 2010 року служив в органах внутрішніх справ України в місті Київ, у 2010-2013 роках працював у банківських установах міста Києва.

З 27 вересня 2013 року проходив військову службу за контрактом в 95-ій окремій аеромобільній бригаді Високомобільних десантних військ Збройних Сил України (військова частина А0281, місто Житомир).

З весни 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.

26 січня 2015 року сержант Білокуров загинув при виконанні завдання з евакуації поранених бійців з поля бою, коли його підрозділ потрапив під мінометний обстріл в районі села Спартак Ясинуватського району Донецької області поблизу Міжнародного аеропорту «Донецьк». Разом з ним загинули прапорщик Рачок, солдат Гага, солдат Синюк та солдат Стратович.

30 січня 2015 року похований на кладовищі «Яцево» в місті Чернігів.

Залишилися батьки та сестра.

Указом Президента України № 282 від 23 травня 2015 року «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).
Наказом Міністра Оборони України № 639 від 23 жовтня 2014 року нагороджений нагрудним знаком «За зразкову службу».
Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 5, ряд 7, місце 41.
Пам’ять про Олександра Білокурова вшанована у Сосниці в жовтні 2017 року в меморіальному комплексі пам’яті воїнам АТО та Героям Небесної Сотні.

Коментарі

Популярні публікації