Загиблі герої Чернігівщини: Терновий Дмитро. Лось Роман

Терновий Дмитро Олександрович.

Народився 17 травня 1969 року в Чернігові.
Навчався у Чернігівській загальноосвітній школі № 2, а у 1986 році закінчив Чернігівську гімназію № 31. Закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю «інженер-електрик». У 2000 році закінчив фінансово-економічний інституту Чернігівського національного технологічного університету за спеціальністю «облік та аудит».
Полковник міліції. Служив заступником начальника відділу внутрішньої безпеки у Чернігівській області Департаменту внутрішньої безпеки МВС України. У 2014 році призначений начальником відділу внутрішньої безпеки Донецької залізниці Департаменту внутрішньої безпеки МВС України.
Загинув 10 лютого 2015 року в районі села Логвинове Бахмутського (Артемівського) району Донецької області.
Похований 26 лютого 2015 року в Чернігові.
Указом Президента України № 213 від 9 квітня 2015 року «За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
В пам’ять про Дмитра Тернового у квітні 2016 року на території Ніжинської загальноосвітньої школи № 9 та у травні 2016 року на будівлі Чернігівської гімназії № 31 встановлені меморіальні дошки.
Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 6, ряд 4, місце 14.
Лось Роман Миколайович
Народився 11 травня 1984 року у селі Вишневе Ріпкинського району.
У 1994 році закінчив Буянківську загальноосвітню школу Ріпкинського району, у 2000 році – Вишнівську загальноосвітню школу, а у 2002 році – Замглайське професійно-технічне училище № 12 (Ріпкинський район).
З 2003 року служив у правоохоронних органах. Сержант міліції, з вересня 2014 року – міліціонер 3-го взводу 2-ї роти спецбатальйону «Чернігів» УМВС України у Чернігівській області.
Отримав тяжкі поранення 16 листопада 2014 року в бою в районі залізничного переїзду біля смт Станиця Луганська Луганської області. Проходив лікування у Біловодській ЦРЛ Луганської області, Головному військовому шпиталі Міністерства оборони, Центральному шпиталі МВС України, у лікарні УМВС Чернігівської області та Чернігівській обласній лікарні. У травні 2015 року був направлений по програмі НАТО на лікування до Греції, де після операції раптово впав у кому. З березня 2016 року – у Центральному шпиталі МВС України.
Помер 10 червня 2016 року.
Похований 13 червня 2016 року в Чернігові
У 2014 році нагороджений нагрудним знаком МВС «За відвагу в службі».
Указом Президента України № 97 від 12 березня 2021 року «за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу» нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
В пам’ять про Романа Лося у жовтні 2016 року на будівлі Вишнівської загальноосвітньої школи та у Станиці Луганській встановлені меморіальні дошки. На честь Романа та загиблих земляків у Ріпках відкритий меморіальний комплекс.
Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 8, ряд 10, місце 27. 
Нагороджений відзнакою МВС «За відвагу в службі».
Рішенням міської ради міста Чернігова присвоєно почесне звання "Захисник України – Герой Чернігова" (посмертно).

Коментарі

Популярні публікації