Скорботні жнива війни: Авдацький Василь. Булочніков Андрій. Єрмощенко Григорій

1 жовтня 2024 року Ніжин попрощався із захисником Авдацьким Василем Івановичем. Василь народився 17 жовтня 1987 року в селі Киселівка Менського району Чернігівської області. Шкільні роки він провів в інтернаті та під опікою бабусі, яка мешкала в Ніжині.

Після закінчення інтернату Василь здобув професію зварника в Ніжинському професійно-технічному училищі №35. Він працював на будівництві.

У 2009 році Василь одружився, у лютому 2011 року в його родині народилася донька Єва. Саме заради її майбутнього, щоб вона жила в мирній країні, у лютому 2024 року Василь добровільно пішов на фронт. Він приєднався до 33-ї штурмової бригади Збройних Сил України.

Під час виконання бойового завдання Василь отримав серйозне поранення в голову та контузію. Після лікування в Сумському військовому шпиталі він повернувся на реабілітацію до Ніжина, де гостював у хрещеної матері. Василь планував провести цей час зі своєю донькою Євою, а після відновлення повернутися до свого підрозділу.

На жаль, 27 вересня Василь Авдацький загинув. Його смерть стала важкою втратою для родини та всіх, хто його знав.

Старший лейтенант Андрій Булочніков (25.10.1993 — 13.10.2024). Народився  військовослужбовець у Славутичі. Навчався у школі №3, а в 2010 році закінчив Славутицький ліцей. Був неодноразовим призером Всеукраїнських учнівських олімпіад з географії, хімії та математики. Чотири роки поспіль отримував стипендію міського голови та був нагороджений особливою міською відзнакою «Гордість і надія Славутича». Після завершення ліцею на бюджетній основі навчався на хімічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Пройшовши навчання на військовій кафедрі, служив за призовом осіб офіцерського складу.

Наука була для Андрія справжньою пристрастю. Він любив читати, писав наукові праці з хімії, працював у відділі контролю якості хімічних сполук ТОВ «НВП «ЄНАМІН».

13 вересня  2022 року  Андрій  прибув до Славутицького військкомату й став на захист України.

13 жовтня 2024 року на  Сумщині  старший лейтенант Андрій Булочніков загинув унаслідок дорожньо-транспортної пригоди.

Григорій Єрмощенко народився 20 жовтня 1975 року в селі Гнідинці, Варвинська громада. У 1993 році після закінчення Гнідинцівської школи, вступив до Ладанського СПТУ де здобув професію електрика. Строкову службу проходив у Севастополі у військово-морських силах. Працював у ТОВ «Прогрес» на посаді електрика.

21 квітня 2023 року був мобілізований до лав Збройних Сил України. Службу проходив у військовій частині А7332 у званні сержант на посаді навідник.

14 березня 2024 він помер у Чернігівській міській лікарні №2.

Мітинг-реквієм на кладовищі в селі Гнідинці зібрав сотні людей з усієї громади. 

Коментарі