Загиблі герої Чернігівщини: Бурдейний Назар. Чернявський Олег. Лапшин Денис

Старший солдат Назар Бурдейний народився 18 жовтня 1983 року у селі Жукотин Івано-Франківської області. Згодом сімʼя переїхала до Дубового Гаю на Прилуччині. Навчався у місцевій школі. Далі вступив до Прилуцького агротехнічного коледжу на факультет експлуатації та обладнання систем газопостачання. Працював на будівництві.

24 лютого 2022 року долучився до лав ЗСУ. Проходив службу на посаді номера обслуги механізованого відділення. Загинув 10 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали бійця у Дубовому Гаю на Прилуччині.

25 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання із забезпечення відсічі збройної агресії російської федерації на території Серебрянського лісництва в районі населеного пункту Діброва Сєвєродонецького району Луганської області загинув оператор відділення протитанкових керованих ракет роти вогневої підтримки 4-го батальйону спецпризначення Олег Чернявський.

Олег Віталійович народився 24 грудня 1983 року в місті Борзна.
Ріс допитливим юнаком. Дуже любив уроки історії, активно займався спортом. Навчався на відділенні футболу Борзнянської ДЮСШ, пізніше до спортивних уподобань додалися важка атлетика і пауерліфтинг.
Один із перших випускників гімназії імені Пантелеймона Куліша 2000 року.
У 2006 році закінчив Чернігівський державний педагогічний університет імені Т. Г. Шевченка, здобув спеціальність учителя історії. Проживав та працював у м. Чернігів.
3 грудня минулого року став на захист Батьківщини.
Головним пріоритетом у житті Олега Чернявського були турбота про рідних, готовність прийти їм на допомогу в будь-який час.
Цілеспрямованість, чесніть та справедливість стали основними рисами, за які поважали Олега Чернявського друзі-спортсмени та побратими з Національної Гвардії України. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Лапшин Денис Миколайович народився 18 жовтня 1986 року в магадані (росія). У 2002 році закінчив Чернігівську загальноосвітню школу № 21, а у  2005 році - Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту. Працював у ТОВ "Реклама та друк". У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Молодший сержант 119-ї окремої бригади територіальної оборони. Отримав важке поранення 22 березня 2022 року при обороні Чернігова. Помер 3 квітня 2022 року. Похований 4 квітня 2022 року в Чернігові. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Коментарі