Загиблі герої Чернігівщини: Мохонько Андрій. Давиденко Олександр. Ковтун Василь

МОХОНЬКО АНДРІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ народився 24 травня 1987 року.

Закінчив Національний Медичний Університет ім. Богомольця 2010 року за спеціальністю «лікувальна справа». Після успішного закінчення інтернатури на базі КНП «Чернігівська міська лікарня №2» ЧМР в 2012 році де й залишився працювати сімейним лікарем.

З самого початку своєї трудової діяльності зарекомендував себе відповідальним, цілеспрямованим лікарем.

Одразу завоював довіру пацієнтів. Завжди з терпінням, добротою, повагою ставився до своїх пацієнтів, піклувався про їх стан здоров’я, наголошував про необхідність дбати про себе: завчасно проходити рутинні щеплення, проходити медичні огляди.

З 21 листопада 2022 року був призваний на військову службу. Навіть будучи вже військовим лікарем, не забував нагадувати своїм пацієнтам, дописами в інтернет мережі, дбати про стан свого здоров’я.

Загинув 12 жовтня 2024 року.

Був «душею» колективу, завжди приходив на допомогу колегам, підтримував і власним прикладом вчив долати труднощі. Велика втрата для колективу…

Поховали Андрія Володимировича 20 жовтня 2024 року на Алеї Героїв в Чернігові.

Солдат Олександр Давиденко народився 11 листопада 1989 року в Прилуках.

Закінчив Прилуцьку загальноосвітню школу.

В умовах повномасштабної війни долучився до лав Збройних Сил України.

Помер 12 жовтня 2024 року в медичному закладі внаслідок важких поранень отриманих під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Провели в останній путь та поховали військового в селі Миколаївка.

Рядовий Василь Ковтун народився 20 жовтня 1974 року у селі Атюша на Новгород-Сіверщині в родині колгоспників. У 1992 році закінчив 10 класів місцевої середньої школи. Вступив до Ніжинського сільськогосподарського технікуму.

Після закінчення строкової військової служби чоловік пішов працювати трактористом у СВК "Правда", а після реорганізації сільськогосподарського виробничого кооперативу працював опалювачем в Атюшівській школі І-ІІІ ступенів імені Станіслава Ковтуна.

До лав Захисників України чоловік долучився у січні 2023 року. Чоловік потрапив до складу одного з підрозділів військової частини А4773. Був на посаді стрільця-помічника гранатометника.

5 червня під час виконання бойового завдання на Донеччині Василь загинув.

Вдома залишилися дружина та дві доньки.

Попрощалися з військовим у Коропі та поховали його на місцевому кладовищі рідного села.

Коментарі