Загиблі герої Чернігівщини: Грабина Юрій. Печений Сергій. Карпенко Геннадій

Юрій Володимирович Грабина (22 грудня 1974, Україна — 17 лютого 2024, Україна) — військовослужбовець Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Воював механіком-водієм механізованого взводу механізованої роти у складі в/ч А7318. Народився 22 грудня 1974 року в с.Липове Талалаївського району, Чернігівської області.

Початкову школу закінчив у Талалаївці, після чого з мамою переїхав жити у селище Калінінське  (колишня назва селища Суха Грунь, Сумська область, Липоводолинський район). Після переїзду навчався у Московській середній школі І-ІІІ ступенів та Калінінській неповній середній школі І-ІІ ступенів Липоводолинського району Сумської області, після закінчення 9 класу, пішов навчатися до Недригайлівського професійного училища, за спеціальністю електрик. У студентські роки багато часу приділяв навчанню та займався футболом.

У 2015 році Юрій Грабина без вагань пішов виборювати незалежність і територіальну цілісність України у зоні АТО та ООС. 25 лютого 2022 року, після повномасштабного вторгнення росії, добровольцем став на захист України від ворога.

Героїчно загинув 17 лютого 2024 року в боротьбі за незалежність та свободу України під час ворожого мінометного обстрілу, виконуючи бойове завдання по утриманню позицій від ворожого наступу в населеному пункті Терни Краматорського району Донецької області.

Похований у рідному селі 27 лютого 2024 року.

Залишилися: батько, мати, дружина, син та сестри.

Молодший сержант Сергій ПЕЧЕНИЙ народився 30 серпня 1987 року в Чернігові. Закінчив місцеву школу №28. Проходив строкову військову службу в лавах ЗС України. У 2011 році повернувся до цивільного життя.

У 2014 році одним з перших став на захист Батьківщини, брав участь в АТО. В умовах повномасштабної війни боронив м. Чернігів, а згодом - Запорізький напрямок, Донеччину.

Загинув 3 жовтня 2024 року під час виконання бойового завдання на північно-східному напрямку. Провели в останній путь та поховали бійця у Чернігові.

Геннадій Карпенко народився 21 листопада у 1971 році. Ріс та навчався в Бахмачі. Потім закінчив Конотопське професійно-технічне училище, де здобув спеціальність «токар». За життя працював на різних роботах і доглядав за матір’ю.

11 серпня цього року чоловік став до лав Збройних Сил України і боронив державу на сході. 

На жаль, 2 жовтня життя воїна трагічно обірвалося під час виконання бойового завдання. У листопаді воїну мало б виповнитись 53 роки,  йому назавжди залишиться 52.

Коментарі