Загиблі герої Чернігівщини: Ярмак Володимир. Балабко Сергій. Курінський Ярослав

Солдат Володимир Ярмак народився 11 лютого 1982 року в селі Тупичів, що у Чернігівському районі.

Закінчив Чернігівський державний педагогічний університет за спеціальністю "Вчитель історії". Під час повномасштабного вторгнення долучився до оборонців України, боронив східний напрямок.

Загинув 18 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Поховали бійця в селі Тупичів.

Молодший сержант Сергій Балабко народився 9 грудня 1988 року в селі Рогівка, що у Новгород-Сіверському районі.

Закінчив Лісконогівську школу. Далі проживав у Чернігові. Після повномасштабного вторгнення долучився до лав ЗСУ. Був на Сході.

Загинув 24 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Поховали Сергія в селі Рогівка.

КУРІНСЬКИЙ Ярослав Сергійович народився 24 вересня 1988 року у мальовничому селі Носелівка, Борзнянського району, Чернігівської області. Тут відвідував садочок та пішов до першого класу місцевої школи. Будучи семикласником, разом з мамою та молодшим братом Богданом, переїхав до Поташу. Тут закінчив 9 класів загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, а у Мошурівській ЗОШ – 10-11 класи.       

Ярослав Сергійович зростав добрим, працьовитим юнаком, обожнював спорт, а ще більше – свою рідну землю. Друзі відгукуються про нього, як про хорошого товариша, щедрого, подільчивого. Односельці з повагою ставилися до Ярослава і завжди раді були зустрічі з ним.

          Закінчивши школу Ярослав поїхав працювати до столиці.

У 2007-2008 роках проходив строкову військову службу у внутрішніх військах МВС в м. Чернігові.

Після закінчення служби одружився. У молодого подружжя народився син Захар. З 2016 по 2020 рік брав участь у антитерористичній операції на сході України.

 У 2020 році переїхав до міста Харків. Тут вдруге одружився. Працював, кохав свою Анну, піклувався сином, будував плани на майбутнє… Допоки не настав ранок 24 лютого 2022 року. В перший день війни Ярослав з дружиною повернувся до Поташу. Пішов до військкомату і вже 2 березня 2022 року був призваний на військову службу за мобілізацією. Досвідчений військовий був неабиякою підтримкою для побратимів. Вмів розрадити словом та допомогти доречною порадою.  

4 вересня 2023 року старший стрілець – оператор  3-го механізованого відділення 3-го механізованого взводу 7-ої механізованої роти третього механізованого батальйону, солдат Курінський Ярослав Сергійович загинув внаслідок снайперського обстрілу противника, отримавши поранення не сумісне з життям.

У Ярослава Сергійовича залишилася мама – Людмила Вікторівна, дружина – Анна Іванівна та восьмирічний син Захар.

Поховали Героя в с. Поташ.  

Коментарі