Загиблі герої Чернігівщини: Берлявський Олександр. Шумілов Михайло. Пустовойт Володимир

Олександр Берлявський народився 30 вересня 1975 року у місті Новгород-Сіверському. Закінчив Новгород-Сіверський ліцей № 1, Здобув блискучу військову освіту в Київському інституті військово-повітряних сил та Національній академії оборони України. Був офіцером військового управління оперативно-тактичного рівня, учасником бойових дій. Мав звання полковника.  

Від жовтня 2020 року Олександр Берлявський працював у Мінветеранів. Заслужено користувався авторитетом серед колег і повагою у ветеранському середовищі. Учасник АТО. У 2019 році вийшов у відставку.

Від першого дня повномасштабного наступу рф пан Олександр став захист України. Загинув 7 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання. Похований у Вінниці. Нагороджений медаллю "За військову службу Україні" (посмертно). 

Шумілов Михайло Олегович народився 21 листопада 1977 року. Закінчив 9 класів Борзнянської середньої школи. Потім навчався у Борзнянському сільгосптехнікумі. Із 1995-го по 1997-й проходив службу в армії, після чого займався ремонтом взуття та працював на різних роботах. Коли розпочалася війна на сході України, був призваний по мобілізації і став на захист рідної землі.

«З першого дня повномасштабного вторгнення Михайло Шумілов присягнув на вірність Україні та пішов захищати рідну землю, де виконуючи військовий обов’язок, віддав за Батьківщину найцінніше – своє життя. Був Захисником Чернігова, протистояв ворогу на Харківському, Донецькому та Луганському напрямках», -повідомили у Борзнянській міській раді.

Старший солдат Володимир Пустовойт народився 16 серпня 1991 року в селі Мощне Чернігівської області. Після повномасштабного вторгнення долучився до лав ЗСУ.

Загинув 27 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Провели в останню путь та поховали Володимира 4 жовтня 2024 року в Семенівці.

Коментарі