Загиблі герої Чернігівщини: Джуган Іван. Донець Владислав. Бельдяга Андрій

ДЖУГАН Іван Михайлович

44-річний захисник Іван Михайлович Джуган загинув 26 березня 2022 року під час оборони Чернігівщини від російських окупантів.

Іван народився 27 квітня 1977 року у селі Широкий Луг на Закарпатті у багатодітній родині. Йому було 6 років, коли родина переїхала на Чернігівщину до села Іваньків, що на Коропщині. Закінчивши місцеву школу, Іван був призваний на строкову військову службу. Після демобілізації повернувся до села, а згодом Іван Михайлович переїхав до Чернігова, працював у сфері деревообробки. Мріяв добудувати власними руками придбаний будинок для своєї родини, але, на жаль, його мрії, його життя зруйнували окупанти...

Першого ж дня повномасштабного вторгнення Іван Джуган, не вагаючись, взяв до рук зброю аби зупинити навалу ворога на рідну землю. Іван Михайлович приєднався до лав Чернігівської територіальної оборони. Наш захисник загинув у бою біля села Количівка Чернігівського району.

«Іван – віруюча людина. Був дуже дружелюбним. Усім допомагав у різних ситуаціях. Любив свою родину. Нам дуже його не вистачає», – розповіла дружина Надія.

Івана Михайловича Джугана поховали у селі Киїнка на Чернігівщині.

У чоловіка залишилися дружина і троє дітей.

ДОНЕЦЬ Владислав Володимирович

Народився Владислав Донець 21 серпня 1984 року, проживав у селі Шабалинів Коропського району Чернігівської області.

Владислав Донець був учасником бойових дій. У 2018 році підписав трирічний контракт та пішов служити на схід України. Весною 2021 року повернувся додому, а наприкінці літа поїхав до Польщі на заробітки.

На другий день повномасштабного вторгнення Владислав Донець повернувся в Україну та став на захист Києва. Обороняв від російського ворога Бучу, Ірпінь, Ворзель, Васильків, села Горенку та Мощун, потім – Запорізьку область.

За свідченнями побратимів, Владислав Донець героїчно загинув 11 квітня 2022 року під селом Новозлатопіль. Коли почався стрілецький бій, наші захисники перебували на відкритій місцевості й потребували негайного відходу на більш зручні рубежі. Владислав Донець прийняв вольове рішення прикрити побратимів. Зайнявши позицію на дорозі, він почав вести кулеметний вогонь по противнику, тим частим сконцентрувавши на собі ворожий вогонь…

Народився Бельдяга Андрій Федорович 22 лютого 1986 року у місті Семенівка Чернігівської області.

Здобувши повну середню освіту у Семенівській загальноосвітній школі №1, Андрій пішов працювати різноробочим у ДП «Семенівське лісове господарство». З підприємства був призваний на строкову військову службу. Демобілізувавшись, Андрій повернувся додому і продовжив працювати у лісгоспі.

За спогадами рідних, близьких та знайомих Андрій був уважним і турботливим сином, відкритим і надійним другом, душею компанії. Він захоплювався рибалкою та полюванням, на які завжди ходили разом з батьком.

2014 року наш земляк одним із перших був мобілізований до Збройних Сил України, брав участь у АТО. Згодом Андрій Федорович підписав контракт на службу у ЗСУ.

З перших днів повномасштабного ворожого вторгнення Андрій Бельдяга став на захист рідної землі.

17 квітня 2022 року Андрій загинув поблизу селища Нью-Йорк Бахмутського району Донецької області.

Похований Бельдяга Андрій Федорович у рідному місті.

У Героя залишилися батьки.

Коментарі

Популярні публікації