Загиблі герої Чернігівщини: Тригуб Станіслав. Торшин Петро. Довбня Василь

Народився Станіслав ТРИГУБ 10 лютого 1997 року в с.Нехаївка Коропського району Чернігівської області в багатодітній сім`ї.2018 року закінчив Глухівський національний педагогічний університет   ім. О. Довженка і здобув кваліфікацію вчителя фізики, матем атики, інформатики.

“Завжди позитивний, усміхнений, комунікабельний, душа компанії, старанний, працьовитий, надзвичайно чуйний з рідними, ввічливий з односельцями” – так згадують про Станіслава у його рідній Нехаївці.

З 2019 року Станіслав Вікторович проходив військову службу за контрактом у Збройних Силах України на посаді навідника танкового взводу танкової роти танкового батальйону.

Загинув Станіслав ТРИГУБ 11 травня 2022 року під час виконання бойового завдання у Білогорівці Луганської області.

Поховали Станіслава 18 травня 2022 року у рідному селі.

У Героя залишилися батьки, молодші брат і сестра.

Указом Президента України №523/2022 від 21 липня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений  орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

 

Народився Торшин Петро Валерійович 3 січня 1990 у селі Риботин Коропського району Чернігівської області.

Петро закінчив Риботинську середню загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, вступив до Глухівського коледжу, отримав спеціальність механіка-водія.

Декілька років працював електриком Нехаївської дільниці експлуатації електромереж.

Згодом переїхав до міста Київа, де здобув вищу освіту. Працював у Укренерго, потім - інженером у Верховній Раді України.

З перших днів повномасштабного ворожого вторгнення Петро Валерійович став на захист рідної Чернігівщини, пізніше потрапив до складу 16-го окремого мотопіхотного батальйону «Полтава», де разом з побратимами нищив ворожу навалу.

19 липня Петро Торшин отримав поранення біля села Нижнє Покровське під Бахмутом Донецької області. 25 липня 2022 року серце Героя перестало битися.

Похований Торшин Петро Валерійович у рідному селі Риботин.

У Героя залишились мама, дружина, син, бабуся та молодший брат.

Василь Віталійович Довбня народився 14 січня 1996 року у селі Блистова Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

2013 року Василь закінчив Блистівський навчально-виховний комплекс з відзнакою – «золотою медаллю». Одним із найулюбленіших предметів у школі була історія, яка його захоплювала, обіцяла чимало цікавих подорожей. Тож Василь вступив до Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка на історичний факультет. 2019 року отримав освітній ступінь – магістр історії, паралельно навчався на військовій кафедрі, отримав офіцерське звання – лейтенант.

Василь Довбня брав участь у студентській Лізі Гумору, писав сценарії до виступів групи, був активним учасником футбольної команди історичного факультету. Працював на посаді репетитора історії в освітянському центрі Setstud.

За спогадами класного керівника Василь був відкритим, щирим, позитивним парубком. Його цікавило абсолютно все. Він любив природу, турбувався про тварин. Мріяв побувати в усіх куточках рідної неньки-України.

Друзі згадують Василя як надійного і вірного друга, з величезним почуттям гумору, завжди готовим прийти на допомогу.

З перших днів повномасштабного ворожого вторгнення Довбня Василь Віталійович став на захист рідної Батьківщини, вступивши до лав Збройних Сил України.

29 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання біля селища Сухий Ставок Херсонської області лейтенант Довбня Василь Віталійович загинув…

Похований Василь Довбня у рідному селі Блистова.

У Героя залишилися батьки і молодший брат…

29 вересня 2023 року у селі Блистова  відкрито меморіальну дошку нашому загиблому Захиснику — Василю Довбні. Її встановлено на навчально-виховному комплексі, де навчався Герой.


 


Коментарі

Популярні публікації