Загиблі герої Чернігівщини: Супрун Феодосій. Лесюта Михайло. Сокоринський Ігор

Солдат Феодосій Супрун загинув 31 жовтня 2022 року під час оборони Донеччини. Біля села Терни під Краматорськом захисник отримав смертельне поранення. Йому було 42 роки.

Феодосій народився у місті Носівка Чернігівської області. Навчався у місцевій школі №2. Закінчив Ніжинське професійно-технічне училище. Працював електрозварником.
Коли почалася повномасштабна війна, чоловік вирішив покинути роботу та мобілізувався до лав Збройних сил України. Приєднався до лав 25-ї окремої повітрянодесантної бригади і вирушив на фронт. Був стрільцем-помічником гранатометника.
«Неймовірно боляче щоразу знаходити слова, коли наша земля втрачає найкращих. Скільки горя принесла ця триклята війна, скільки полягло наших захисників, яким би ще жити і жити, виховувати дітей, радіти кожному дню, але вони назавжди стали у ряди Небесного війська як Герої, бо на землі виконували найвищу місію – захищали рідну землю і віддали найцінніше – власне молоде життя… Пам’ять про життєвий подвиг Феодосія житиме у пам’яті земляків вічно! Вічна слава і світла пам’ять!» – зазначили у Носівській територіальній раді.
Поховали військовослужбовця у рідній Носівці на Чернігівщині. У Феодосія залишилися дружина, донька і син.

22 грудня 2022 року стоячи на колінах, Дягова на Менщині зустрічала автомобіль з тілом загиблого односельця Михайла Лесюти. А наступного дня всім селом провели його в останню дорогу.

З батьківського дому тіло Михайла перенесли до Свято-Покровського храму, де відбулося прощання.

Народився Михайло 7 січня 1997 року в Дягові. Тут закінчив школу. У 2019 році отримав диплом магістра у Харківському національному університеті за спеціальністю «Прикладна фізика та наноматеріали». Після закінчення вишу жив з батьками у селі, займався сільським господарством.

Односельці згадують його як дуже люблячого та турботливого сина. Був привітний з усіма і готовий завжди прийти на допомогу.

Після початку повномасштабної війни з росією був мобілізований до Збройних сил України. Загинув 11 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання в селі Нескучне, що на Донеччині.

Ігор Сокоринський з Чернігова був пасічником. Загинув за Україну. Його проводжали в останню путь з Катерининської церкви Чернігова.
"Був пасічником, воював в АТО, а загинув в грудні, захищаючи Бахмут. 23 грудня у Катерининській церкві у Чернігові попрощалися з Ігорем Сокоринським. До повномасштабного російського вторгнення він займався бджільництвом та очолював міську й обласну спілки пасічників. З 24 лютого захищав Чернігів, після деблокади міста — вирушив на Схід.

Близько сотні містян прийшли до Катерининської церкви у Чернігові, щоб провести в останню путь Ігоря Сокоринського. Його зустрічали живим коридором.

Ігор Сокоринський з 2014 року воював у зоні АТО. 24 лютого цього року став на захист держави знову — обороняв Чернігів. Після деблокади міста — поїхав на Схід, був розвідником. Звістку про його загибель рідні отримали 19 грудня, а помер він, захищаючи Бахмут.

В мирні часи Ігор Сокоринський займався бджільництвом та очолював міську й обласну спілки пасічників.

"Він поклав життя за Україну, боронячи її під бахмутом. Це дуже болюча звістка для нас і дуже велика втрата. Це була дуже світла, дуже добра людина, завжди приходив на допомогу, завжди всіх любив і ми його також. Ми без нього - це, як частинка відірваної душі", — поділилася спогадами голова спілки пасічників Чернігова Оксана Дрєєва.

Оксана Дрєєва каже, на початку повномасштабного вторгнення росіян Ігор попросив її доглянути за його пасікою."В нього батько пасічник, це в нього професія від нього, і освіта пасічна була, по батьківській лінії. Забрали ми вулики, він так хотів. Каже, щоб не їздити, ми в різних частинах міста перебуваємо. Тому, щоб мені було легше він сказав забрати їх і доглядати. Коли повернусь, каже, буду далі продовжувати. Навесні думав вже, що повернеться і буде цим займатися".
У Ігоря Сокоринського залишилось троє дітей. Старший син також служить в лавах Збройних Сил України".


Коментарі

Популярні публікації