Краєзнавча книга: Владні інституції Чернігово-Сіверщини

Книга є другим оновленим та розширеним виданням фотоальбому «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія». Презентаційне видання в популярній формі розповідає про владні інституції регіону за тисячу років.

Спільний твір колективу авторів у складі істориків Володимира Бойка, Дмитра Казімірова, Сергія Лепявка, Чернігівського регіонального центру підвищення кваліфікації, Сіверського інституту регіональних досліджень за підтримки фонду Ганнса Зайделя презентували минулого тижня.

Основною особливістю ілюстрованої історії є її форма та візуалізація. Матеріал подається головним чином через зображення, які супроводжуються мінімально необхідним текстом. Варто зазначити, що це єдине подібне видання в Україні. Його мета − розповісти про Україну як сучасну європейську демократичну державу з давнім та своєрідним корінням.

Видання книги «Владні інституції Чернігово-Сіверщини: ілюстрована історія» приурочене до тисячоліття від утворення першого, відомого з літопису Чернігівського князівства, яке відзначатиметься 2024 року.

Читати книгу в електронному варіанті можна за посиланням.

Коментарі

Популярні публікації