Загиблі герої Чернігівщини: Сусло Володимир. Летута Петро

 У Чернігові 24 жовтня 2022 року попрощалися з земляком, сержантом Володимиром Суслом, який загинув 13 жовтня поблизу Бахмута, що на Донеччині.

Сержант Володимир Сусло народився 19 липня 1965 року у Чернігові. У 1980 році закінчив Чернігівську ЗОШ №24, а у 1983-му - Чернігівський радіомеханічний технікум.

 

До повномасштабного ворожого вторгнення чоловік працював на Чернігівській ТЕЦ, але після подій 24-го лютого вирішив стати до лав Збройних Сил України. Так він потрапив на службу до військової частини А7105 та разом з побратимами на посаді командира стрілецького відділення одного з підрозділів мужньо захищав Україну від ворожих окупаційних військ.

13 жовтня чоловік загинув поблизу Бахмута. Його побратими не на камеру розповіли, що Володимир був на чергуванні й вже мав змінитися та йти спати, але сказав, що почергує ще, замість іншого військового. Росіяни розпочали обстріл, чоловік загинув від ворожої міни.

Спогадами про колегу поділився голова профкому ТЕЦ Геннадій Лавриненко.

"Чудова людина, чудовий фахівець. Колектив просто був шокований. Він десь місяці два тому був, ми його бачили, зустрічали. Був сповнений оптимізму, бажання жити. Він назавжди залишиться в пам’яті колективу, ми його ніколи не забудемо. Ні його, ні його дітей, онуків. Будемо допомагати, якщо зможемо".

У Володимира залишилися дружина, двоє дорослих дітей та онуки. Поховали чоловіка на чернігівському кладовищі "Яцево".

Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).


Старший солдат Летута Петро Володимирович народився 4 січня 1986 року в селі Забарівка Корюківського району. У 2004 році закінчив Чернігівський ліцей залізничного транспорту, а у 2004-2005 роках проходив строкову військову службу. Протягом 2015-2016 років Петро у складі 14-ї окремої механізованої бригади брав безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях.

Після початку повномасштабного ворожого вторгнення наш земляк вирішив знову взяти до рук зброю та стати на захист рідної Батьківщини. Так, у складі 54-ї окремої механізованої бригади на посаді старшого розвідника одного з підрозділів він мужньо виконував свій військовий і громадянський обов’язок, борючись за вільне життя українського народу.

На жаль, 16 жовтня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання поблизу населеного пункту Спірне на Донеччині Летута Петро загинув, до останнього будучи вірним Батьківщині. Вдома у нього залишились батьки та молодша сестра.



Коментарі

Популярні публікації