Зранений Чернігів: фотовиставка у Реймсі

10 травня 2023 року у французькому місті Реймс відбулося відкриття фотовиставки "Перехрестя, фотографії Реймса та Чернігова", де зображені, зокрема, наслідки ворожих обстрілів по містах України.

Виставку офіційно відкрили в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако та заступник мера Реймса з міжнародних та партнерських відносин Дімітрій Уден. На світлинах зафіксовано Реймс часів Першої світової та Чернігів під час російсько-української війни. Фотографії українського міста зроблені митцем Станіславом Сеником.

Виставку відкрили просто неба, на набережній Жана-Луї Шнайтера. Це місце, де, зазвичай, прогулюються і відпочивають люди, а така виставка має на контрасті показати, наскільки їх життя відрізняється від життя українців, у країні яких триває війна. Цей досвід жителям Реймса відомий, і про це нагадують світлини їх міста у роки Першої світової.
“Для мене дуже важливо, щоб світ побачив ці фотографії. Це свідчення жахливих злочинів Росії проти України. І світ має розуміти, що першими страждають прості люди, які втрачають житло, можливість життя. Важливо, щоб світ це розумів і не відчував якоїсь втоми від війни, бо ми в цьому світі широкомасштабної війни живемо вже більше року”, – відзначив Ломако.


Коментарі

Популярні публікації