Загиблі герої Чернігівщини: Деревянко Микола. Супруненко Андрій

 Деревянко Микола Сергійович

Народився 22 травня 1995 року в смт Вапнярка на Вінничині.
В дитячі роки разом з рідними переїхав на Ніжинщину. Закінчив 9 класів Ніжинської гімназії №3. Навчався в Ніжинському агротехнічному технікумі. Згодом здобував освіту у Чернігівському політехнічному університеті. Працював у магазині будівельних матеріалів “ВЕНА”.
Після повномасштабного наступу росії долучився до лав Збройних сил України, на службу потрапив до складу військової частини А0989 на посаду командира артилерійського взводу. Молодший лейтенант.
Стримував ворога на Авдіївському напрямку Донеччини.
Загинув 17 листопада 2022 року під час боїв поблизу населеного пункту Невельське на Донеччині молодший лейтенант Микола Деревянко загинув...
Похований 24 листопада 2022 року на кладовищі "Яцево" в Чернігові.
Супруненко Андрій Павлович. Народився 1987 року в селі Перелюб Корюківського району. У 2004 році закінчив Перелюбську загальноосвітню школу, а у 2006 році – Чернігівський професійний будівельний ліцей.
Працював будівельником у Чернігові.
Призваний до Збройних сил України у серпні 2014 року. Брав участь у війні за Незалежність України на сході нашої країни. З квітня 2016 року служив за контрактом. Солдат, гранатометник 58-ї окремої мотопіхотної бригади.
Отримав тяжке поранення біля смт Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області.
Помер 20 червня 2016 року в Дніпропетровському шпиталі.
Похований 23 червня 2016 року в селі Перелюб.
В пам’ять про Андрія Супруненка в серпні 2016 року в Парку пам’яті в Корюківці встановлена меморіальна дошка.
Указом Президента України № 48/2017 від 27 лютого 2017 року «За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов'язку» нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
Портрет на меморіалі "Стіна пам'яті полеглих за Україну" у Києві: секція 8, ряд 2, місце 39.
В пам'ять про Андрія відкрили меморіальну дошку пам’яті загиблого в АТО захисника.

Коментарі

Популярні публікації