Загиблі герої Чернігівщини: Ковальчук Євгеній. Спускан Артем

Євгеній Ковальчук народився 30 вересня 1991року в Носівці. У 2009 році закінчив Носівську міську гімназію, а у 2012 році був призваний на військову строкову службу до лав ЗСУ, захищав Україну з 2014 року, був контрактиком, мав нагороди за свою службу.

На деякий час він повернувся до цивільного життя. А з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну, одним з перших став на захист рідної землі.
Євгеній Ковальчук служив у мінометному взводі мінометної батареї механізованого батальйону військової частини А1815 у складі 1-ї окремої танкової Сіверської бригади.
На жаль, 20 вересня Євгеній загинув.
Заплакане небо рідної Носівки, сьогодні цілий день дощить, плаче душа, сум, жаль...
Численні жителі міста, представники влади, військові побратими прийшли, аби висловити свої співчуття рідним, розділити біль непоправної втрати, провести в останню дорогу земляка – захисника.
Вічна пам’ять Євгенію!
В
останню путь провели жителі Сновщини – солдата кулеметника взводу стрілецької роти Артема Спускана.

Народився Артем у селі Нові Млини 1 жовтня 2001 року. Навчався у місцевій школі після закінчення якої відслужив строкову службу в ЗСУ.  Війна застала його в Києві, де він влаштувався на роботу. Не вагаючись ні хвилини він добровільно став на захист Батьківщини від російського агресора і був призваний вже 14 березня 2022 року на військову службу Деснянським районним у м.Київ територіальним центром комплектування та соціальної підтримки.

Під час служби виявив неабияку стійкість і мужність у боях. Звільняючи разом з побратимами селище Спірне Донецької області отримав бойове поранення, яке, на жаль, було  не сумісне з життям. 5 жовтня 2022 р. нашого земляка-Героя Артема, сміливого і рішучого солдата не стало…

Висловлюємо щире співчуття молодій дружині, яка стала вдовою, матері, батьку, молодшим братику та сестричці, всім рідним та близьким загиблого.

Артем віддав своє життя наближаючи для всіх нас Перемогу!

Коментарі

Популярні публікації