Загиблі герої Чернігівщини: Яницький Олександр. Скрильніков Олександр. Рева Валерій

Олександр Яницький народився 23 грудня 1991 року у Носівці. З 1998 року навчався в Носівському навчально-виховному комплексі "ЗНЗ-ДНЗ" І-ІІІ ступенів N°3. До повномасштабного ворожого вторгнення працював у Києві, але потім покинув цивільну роботу та долучився до лав ЗСУ. На військову службу потрапив до 79-ї окремої десантно-штурмової бригади на посаду стрільця-санітара.

Загинув боєць 8 вересня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Новомихайлівка на Донеччині. Вдома на нього чекали дружина та двоє синів — 8-річний Ярослав та 3-річний Артем.

Поховали Олександра на місцевому кладовищі Носівки. Нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).


Олександр Скрильніков народився 28 липня 1989 року в місті Бахмач. Навчався в Бахмацькій загальноосвітній школі № 1, після чого закінчив Українську державну академію залізничного транспорту. Працював інженером у виробничому підрозділі "Вагонне депо станції Бахмач".

3 перших днів повномасштабної війни Олександр долучився до добровольчого загону самооборони Бахмацької громади, а з квітня розпочав військову службу у лавах ЗСУ у складі ВЧ А7014.

Загинув боєць 31 жовтня під час боїв поблизу села Макіївка на Луганщині. У чоловіка залишилась дружина та двоє дітей. Поховали його на місцевому кладовищі Бахмача.

Головний сержант Рева Валерій Миколайович народився 19 лютого 1978 року в селі Браниця Ніжинського району Чернігівської області. У 1995 році закінчив Браницьку ЗОШ І-ІІІ ступенів, а в 2013 році - Відокремлений підрозділ Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О.Майнової», де здобув освітньо-кваліфікаційний рівень "молодший спеціаліст". З 2014-го року наш земляк неодноразово проходив військову службу за контрактом, крім того був безпосереднім учасником АТО (ООС) на Сході.
Після початку повномасштабного ворожого вторгнення Валерій знову долучився до оборонців України, у квітні потрапивши на службу до військової частини А7014 на посаду головного сержанта механізованої роти.
25 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Невське на Луганщині його підрозділ потрапив під ворожий обстріл. Від отриманих травм Рева Валерій загинув. Вдома на нього чекали матір, сестра, дружина та син.

Указом Президента України посмертно нагороджено: орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня

Коментарі

Популярні публікації