Загиблі герої Чернігівщини: Просяник Віктор. Дрозд Микола. Федірко Роман

Молодший сержант Просяник
 Віктор Михайлович народився 12 січня 1975 року в селі Велика Доч.  Закінчив  Височанську загальноосвітню школу. Проходив строкову службу в армії. До повномасштабного вторгнення проживав у місті Фастів Київської області, працював на підприємстві в Києві.  На початку повномасштабної війни був призваний до лав Збройних сил України. Проходив службу в складі 30-ї окремої механізованої бригади. Разом з побратимами давав гідну відсіч загарбнику, до останнього борючись за свободу та незалежність Батьківщини. Загинув 13 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Курдюмівка на Донеччині в результаті артилерійського обстрілуПохований 18 жовтня 2022 року у селі Велика Доч.

Микола Дмитрович ДРОЗД Народився Микола Дмитрович 28 грудня 1971 року.  У 1987 році закінчив Галайбинську загальноосвітню школу І-ІІ ступенів,  а   у 1989 році – Борзнянську загальноосвітню школу-інтернат. З 1989 по 1991 проходив строкову службу в армії. Після служби в армії повернувся у рідне село. Одружився. Працював робітником у місцевому сільськогосподарському підприємстві. Мав доньку.

Був призваний до лав  ЗСУ  у 31 травня   2023 році.  Проходив  службу кулеметником першого взводу першої роти першого стрілецького батальйону військової частини А1376. Мужньо обороняючи рідну Батьківщину від російських окупантів, загинув у бою за її свободу і незалежність 18 жовтня 2023 року поблизу населеного пункту Новодонецьке Волноваського району Донецької області. Похований 21 жовтня 2023 року в с. Галайбине.

Федірко Роман Володимирович народився 20 липня 1984 року у с. Комарівка. Згодом сім’я переїхала до с. Високе. Закінчив Височанську загальноосвітню школу. Пройшов строкову службу в армії.

До повномасштабного вторгнення російських військ працював у м. Києві охоронцем магазину.

Роман Володимирович  був призваний до  лав  ЗСУ  01 серпня 2022 року.  Близько року  проходив службу в Чернігівській області, потім був направлений в Донецьку область. Загинув 10 серпня 2023 року під час виконання військового обов’язку, внаслідок штурмових дій противника поблизу населеного пункту Авдіївка Покровського району Донецької області обороняючи рідну Батьківщину від російського окупанта.                            Похований 23 червня 2023 року у с. Високе. 

Коментарі

Популярні публікації