Нова краєзнавча книга: "Зірки продовжують світити: Марія Заньковецька та її орлята" Григорій Самійленко

Професор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Григорій Самойленко презентує нову книгу, яка присвячена нашій землячці — видатній українській актрисі Марії Заньковецькій.

“Золота осінь у нашому краї відзначається двома значними історичними датами: 170 років від дня народження та 90 років смерті видатної української актриси Марії Костянтинівні Заньковецької, яка прославилася у світовому театральному мистецтві як видатна майстриня своєї творчої праці, виховала велику кількість акторів, які продовжили утверджувати в житті ці досягнення. Марія Заньковецька – це вічна слава і гордість нашого краю.

Колектив Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, відзначаючи ці пам’ятні дати, проводить наукову конференцію, а також презентацію книги професора Самойленка Григорія Васильовича «Зірки продовжують світити: Марія Заньковецька та її орлята» (270 сторінок), яка цікаво написана з опорою на новий документальний матеріал про Заньковецьку та її багаточисельних вихованців, особливості театрального життя в Ніжині і продовження збереження великих традицій в мистецтві нашого часу. Книга збагачена наявністю близько 200 фотоматеріалів”, — пише Олег Бузун.

Коментарі