Загиблі герої Чернігівщини: Заворотній Юрій. Поздняков Анатолій. Пилипенко Микола

Юрій Заворотній народився 10 лютого 1981 року. Навчався у Ніжинській гімназії №2. В умовах повномасштабної війни став на захист України.

Останнім часом брав участь у боях на Харківщині. Загинув 31 серпня 2024 року під Куп'янськом. Попрощалися та поховали Юрія Заворотнього у Ніжині.

Анатолій Володимирович Поздняков народився 7 вересня 1976 року в Прилуках. Навчався в загальноосвітній школі №14. У 1994 році закінчив Прилуцьке СПТУ 34 та отримав спеціальність автослюсаря та водія категорії С.

Пізніше чоловік проходив службу в Збройних Силах України. З 2003 року працював завідувачем господарства в Прилуцькому міському Будинку культури.

У вересні 2023 року Анатолій Володимирович був призваний на військову службу. Під час проходження служби в районі населеного пункту Курахове Донецької області Анатолій отримав поранення. Лікувався в госпіталі, а на реабілітацію був доправлений у рідне місто Прилуки. 28 січня 2024 року чоловік помер через ускладнення від поранень.

Попрощалися із військовим 30 січня у Прилуках, поховали на місцевому кладовищі.

У воїна залишилися рідні: мати Надія Володимирівна, сестра Марина, дочка Валерія та син Святослав.

Солдат Микола Пилипенко народився 11 квітня 1974 року у селі Покошичі Новгород-Сіверського району.

Закінчив місцеву школу, далі проходив строкову військову службу. Після повернення до цивільного життя опанував професію електрозварювальника четвертого розряду.

З перших днів повномасштабної війни став на захист України. Останнім часом боронив схід України у лавах ТрО.

Загинув 28 серпня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися з бійцем у Чернігові, поховали у селі Хмільниця.


Коментарі