Я - журналіст: школярі Ніжина у Всеукраїнському конкурсі

До вихованців 1- Б та 5- Б класів однієї з Ніжинських ЗОШ завітав засновник і організатор всеукраїнського конкурсу "Я – ЖУРНАЛІСТ", секретар Національної спілки журналістів України Віталій Голубєв, аби нагородити переможців та лауреатів ХІV конкурсу й поспілкуватися з умотивованими навчатися юними ніжинцями.

..А почалося все минулого року. Саме тоді учні колишнього 4-Б класу під керівництвом вчительки Лариси Петренко, першими в Ніжині отримали низку перемог у Всеукраїнському конкурсі для дорослих журналістів "Інформаційна передова". Діти, переживши ворожу облогу рідного міста, з болем описували початок повномасштабної війни, свої поневіряння в чужих світах, життя в укриттях, мрії про Перемогу, волонтерські починання. Дитячі твори не залишили байдужим жодного члена журі! Четвертокласників запросили на нагородження до Києва, де вони й отримали пропозицію від пана Віталія взяти участь у конкурсі "Я – журналіст".

Роботою захопилися одразу 12 учнів. Своєрідний рекорд прагнення до Успіху!

У цьогорічному, ХІV конкурсі "Я – журналіст» взяли участь 9 учнів із 5-Б під супроводом вчительки української мови і літератури Наталії Коленько та зовсім юна школярочка з 1-Б класу Сабіна Москаленко.

П'ятикласники взялися за діло професійно: брали інтерв'ю в ніжинських волонтерів, описували будні воїнів на фронті, розповідали про власні перемоги над собою, демонстрували приклади незламності співвітчизників-ніжинців...

ОЛЕКСАНДР КРЕСАН вирішив описати свій волонтерський досвід і переповісти, як вони з другом – Ярославом Лисивцем – зібрали кошти й придбали для воїнів тепловізор. Розповідь виявилася такою щемкою й по-дитячому відвертою, що журі одноголосно присудили Сашку І місце в номінації "Стаття".

Лауреатом конкурсу в номінації "Відео" стала наймолодша учасниця конкурсу, здобувачка освіти з 1-Б класу Сабіна Москаленко.

Цікаве інтерв'ю, взяте у волонтерів з ГО "Ніжинські вогники Перемоги" Ольги Лисивець та Олександра Черненка, вселяє надію в те, що українська нація справді непереможна, що ми обов'язково здолаємо всю ту нечисть, яка суне на нашу рідну землю. Допомагав наймолодшій "журналістці" редактор міської газети "Вісті" Валерій Кичко!

Всього ж на конкурс було надіслано 846 робіт з усіх регіонів України, а також з 12 інших країн світу, де тимчасово перебувають українські діти.

Лауреатами конкурсу стали наші п'ятикласники:АРІНА ТАРАСЕНКО, МІЛЕНА ЖИМАНЬ, МАРІЯ МАКСИМЕНКО, ЛІЗА ОСТАЛЕЦЬКА, ЛІЗА ІГНАТЕНКО, АНГЕЛІНА ДАЦЕНКО, ЯРОСЛАВ ЛИСИВЕЦЬ, ІВАН ЧОРОДІД.

Зустріч із паном Віталієм пройшла щиро й невимушено. Учні завзято розповідали журналістові про свої плани на майбутнє, про бажання взяти участь у ювілейному, ХV, конкурсі й обов'язково перемогти.

Віталій Юрійович запевнив дітей, що перемогу отримує той, хто працює. А потім нагородив наших «зірочок» відзнаками лауреатів конкурсу, а директора школи Тетяну Павлюченко та причетних учителів – подяками «За вагоме сприяння в проведенні конкурсу».

Джерело

Коментарі