Загиблі герої Чернігівщини: Антипенко Вячеслав. Федоряко Михайло. Кравченко Віктор

Вячеслав Антипенко народився 11 травня 1973 року у місті Прилуки. Освіту здобував в місцевій школі №13, з часом продовжив навчання у школі №2.

Проходив строкову військову службу у лавах Збройних Силах України. Згодом уклав контракт та продовжив службу. Проходив навчання у школі прапорщиків.

Брав участь в АТО, за час служби був нагороджений нагрудним знаком "Учасник АТО", відзначений медаллю "Ветеран служби".

3 перших днів повномасштабної війни служив на посаді техніка. Цього року долучився до зведеної стрілецької бригади Повітряних Сил України.

Під час виконання чергового бойового завдання на Харківщині отримав тяжкі поранення, внаслідок яких загинув 7 червня 2024 року.

Попрощалися та поховали військового у Прилуках.

Солдат Михайло Федоряко народився 21 листопада 1982 року у місті Ніжин, де провів дитинство та юність. Навчався в школі №15, після 9 класу вступив до ПТУ-2 за фахом "газоелектрозварювальник". Останні роки займався монтажем веж стільникового зв'язку.

Певний час проживав у Києві, після початку повномасштабної війни став на оборону Ніжина у складі ТрО. Далі на посаді мінометника захищав східні кордони держави. Загинув 4 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині. Попрощалися Михайлом Федоряком у Ніжині, поховали у селі Шатура.

Солдат Віктор Кравченко народився 3 липня 1980 року у місті Прилуки. Навчався у загальноосвітній школі №7. Закінчив Прилуцьке професійне училище за спеціальністю "електромонтажник".

Працював у відокремленому підрозділі Прилуцького району електричних мереж АТ "Чернігівобленерго" та на приватних підприємствах міста й України. У 2015-2016 роках брав участь в АТО. Вдруге на захист України став з перших днів повномасштабного вторгнення. Боронив Батьківщину на посаді номера обслуги кулеметного відділення взводу вогневої підтримки.

Загинув 6 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали Віктора Кравченка у Прилуках.

Коментарі