Загиблі герої Чернігівщини: Литвин Роман. Борсук Петро. Мельник Андрій. Грибовський Юрій

Молодший сержант Збройних Сил України Роман Миколайович Литвин народився 16 червня 1979 року в селищі Ладан Прилуцького району Чернігівської області. Після закінчення місцевої середньої школи вступив до Ладанського професійно-технічного училища № 18, де отримав професію муляра. У 1997-1999 роках проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил України. Після закінчення служби продовжив працювати й навчатися. Отримав диплом електрогазозварювальника, у 2009 році закінчив Київський Торговельно-економічний коледж, де здобув кваліфікацію спеціаліста з товарознавства. Працював на підприємствах Чернігівщини, Києва, Горішніх Плавнів.

10 травня 2023 року був мобілізований на російсько-українську війну. 7 березня 2024 року під час виконання бойового завдання, вірний військовій присязі, водій-електрик механізованого батальйону молодший сержант Збройних Сил України Роман Литвин героїчно загинув у районі села Роботине Запорізької області.

Борсук Петро Євгенович народився 17 червня 1984 року в Чернігові. По закінченні школи, навчався у Чернігівському комерційному коледжі за спеціальністю "технолог харчування". У 2011 році закінчив Національний університет "Чернігівський колегіум" ім. Шевченка за спеціальністю "Психологія". У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Солдат. Загинув 3 вересня 2022 року біля села села Богородичне Донецької області. Похований 10 вересня 2022 року в Острі Чернігівського району. Нагороджений орденом "За мужність" iii ступеня.

Старший солдат Андрій МЕЛЬНИК народився 26 липня 1984 року в селі Вишеньки, Коропська громада. Здобув повну середню освіту, потім вступив до Чернігівського духовного училища. Працював у Коропі на підприємстві «Газбудсервіс», згодом – у столиці, займався озелененням.

Долучився до лав Збройних Сил України у травні 2022 року. Служив  Чернігівському полку зв'язку на Київщині у складі 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців. Військову службу проходив на посаді старшого стрільця-оператора стрілецького батальйону.

15 червня 2024 року загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині поблизу села Водяне. Попрощалися із бійцем та поховали на малій батьківщині в селі Вишеньки на Коропщині.

Солдат Юрій ГРИБОВСЬКИЙ народився 31 жовтня 1981 року в селі Хрипівка (Городнянська громада). Закінчив Бобровицький сільськогосподарський технікум.

В умовах повномасштабної війни долучився до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини. Службу проходив на посаді стрільця-санітара стрілецької роти. Загинув 13 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали 20 червня 2024 року на малій батьківщині в с. Хрипівка.

Коментарі