Загиблі герої Чернігівщини: Яременко Олександр. Шекула Анатолій. Чайка Сергій

Олександр Сергійович Яременко народився 31 грудня 1999 року в селі Миколаївка Прилуцького району. З 2007 по 2016 рік навчався у Погребівській ЗОШ І-ІІ ступенів. Потім навчався у Прилуцькому професійному ліцеї. Після закінчення навчання працював у ТОВ «Агрофірма Миколаївка».

У березні 2022 року Олександр підписав контракт і став на захист держави.

Виконував обов’язки навідника 2 гранатометного відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки 1 батальйону оперативного призначення в/ч 3027 Національної гвардії України.

4 червня 2024 року під час оборони смт Стельмахівка Сватівського району Луганської області Олександр Яременко загинув.

12 червня 2024 під час виконання бойового завдання загинув 45-річний житель Бахмача Анатолій Миколайович Шекула.

Анатолій Шекула народився 2 червня 1979 року в с.Фастівці. Закінчив місцеву школу, потім Глухівський національний педагогічний університет імені Олександра Довженка. Працював вчителем молодших класів у Бахмацькій гімназії. Останнє місце роботи в мирному житті – Бахмацький РЕМ.

З перших днів війни Анатолій Шекула добровольцем пішов захищати Україну. Обороняв рідну землю на передових позиціях, у самому пеклі війни: воював у складі 47 окремої механізованої бригади «Магура» на Авдіївському напрямку. Життя воїна обірвалось в одній із найгарячіших точок.

«Анатолій - справжній патріот, котрий змушений був полишити мирне життя та взяти до рук зброю, аби не ганьбив ворожий чобіт нашу землю, аби під мирним небом жив український народ.

Був добрим і щирим, мав багато друзів. Дуже любив родину, яка була для нього цілим всесвітом.

Прощання з Героєм відбулося 15 червня 2024.

У громаді закликали виконати останню волю Захисника – на церемонію прощання прийти у вишиванках та з живими квітами.

Також лише нещодавно донька Героя Анастасія, яка теж військова, оголошувала збір для підрозділу батька. Хлопці потребували засобів радіоелектронної боротьби. 

«…Татко…, вийшов з позицій, святкувати 45-річний ювілей, тому привітаємо його донатами, а він ще раз надішле вам військове сердечко…», - писала дівчина 3 червня… 

Солдат Сергій Чайка народився 24 березня 1989 року в селищі Есмань на Сумщині. Професійну освіту здобував у Київському ПТУ, де опанував фах кахельника. Разом зі старшим братом працював на будівництві у Києві та Броварах. Останнім часом проживав у Володьковій Дівиці на Чернігівщині.

У 2023 році долучився до лав ЗСУ, після проходження навчання став на захист України на посаді стрільця стрілецького відділення.

Загинув 11 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Харківщині.

Попрощалися та поховали військового у селі Володькова Дівиця.

Коментарі