Загиблі герої Чернігівщини: Голубицький Тарас. Сологуб Віктор. Якущенко Олександр

Сержант Тарас Голубицький народився на Чернігівщині, а проживав у Полтавській громаді. Навчався у 26-й школі, потім у Полтавському політехнічному коледжі. Працював на заводі газорозрядних ламп. На службу чоловіка призвали 22 травня 2022-го, повідомив Суспільному начальник групи морально-психологічного забезпечення міського терцентру комплектування Сергій Шкурупій.

"Був командиром відділення протитанкових керованих ракет. Службу проходив спочатку в Полтаві, Богодухові та в підрозділ перевели на Донеччину в район Авдіївки", — сказав побратим загиблого Тараса Голубицького Сергій Яківчук.

Загинув Тарас у бою 6 лютого 2024-го на Донеччині. Йому було 44 роки. У нього залишилися мати, дружина та діти. Поховали воїна у селі Гожули, де він жив, розповів Суспільному знайомий полеглого Віталій Гришко.

Віктор Сологуб народився на Хмельниччині, з 1988-го року проживав у Полтаві. За освітою Віктор ливарник, навчався у Дніпропетровському металургійному університеті. Був ліквідатором на Чорнобильській атомній електростанції, служив начальником хіміко-дозиметричної лабораторії. Працював чоловік на турбомеханічному та тепловозоремонтному заводах.

Під час війни боєць був командиром танкового взводу. 2023-го у Польщі навчався керувати танками "Leopard". Екіпаж старшого лейтенанта Віктора Сологуба брав участь у контрнаступі на Запорізькому напрямку. Про це Суспільному повідомив начальник групи морально-психологічного забезпечення міського територіального центру комплектування Сергій Шкурупій.

Загинув Віктор 29 липня 2023-го поблизу села Мала Токмачка у Запорізькій області, розповів Суспільному побратим Сергій Преподобний.

"Його призначили до нас командиром екіпажу. 2022-го ми працювали на 72-ці, а в лютому 2023-го ми поїхали в Польщу навчатись. Навчались на «Leopard». Влітку 29 числа (липня — ред.) нас підбили. Ми разом були в одному екіпажі. Нас троє лишилось, він загинув. Основний удар прийшовся по ньому, він загинув на місці", — сказав побратим загиблого Віктора Сологуба Сергій Преподобний.

Вікторові Сологубу було 59 років. У нього залишилися дружина, двоє дітей та онуки. Поховали його у селі Петрівка Полтавської громади.

Якущенко Олександр Валентинович народився 23 червня 1974 року в селі Горностаївка Автономної Республіки Крим. Закінчив Ніжинську гімназію № 5 та Ніжинське професійно-технічне училище № 11 за спеціальністю "зварник". Працював бурильником свердловин, в Києві на будівництві. У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Солдат 117-ї окремої механізованої бригади. Помер 17 лютого 2023 року. Похований 18 лютого 2023 року в Ніжині.

Коментарі