Загиблі герої Чернігівщини: Ченчик Роман. Борсук Олександр. Шапошніков Михайло. Скок Ігор

Солдат Роман Ченчик народився 4 липня 1991 року в місті Чернігові. Навчався у місцевій школі №5, потім продовжив навчання у Державному професійно-технічному навчальному закладі.

Далі проходив строкову військову службу. У 2023 році став на захист України на посаді старшого навідника гранатометного відділення.

Загинув 12 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Встановили особу воїна за результатами ДНК-експертизи.

Попрощалися з військовим у Чернігові, поховали на кладовищі "Яцево".

Солдат Олександр Борсук народився 23 червня 1983 року в селищі Варва Чернігівської області. У 2000 році закінчив Варвинську школу І-ІІІ ступенів. Навчався в Прилуцькому гідромеліоративному технікумі, опанував спеціальність електрика. 

Працював в структурних одиницях ПАТ "Укрнафта".

У жовтні 2022 року став на захист України. Служив на посаді стрільця.

Загинув 26 травня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися та поховали військового у Варві.

Солдат Михайло Шапошніков народився 1 жовтня 1969 року в селищі Михайло-Коцюбинське на Чернігівщині. Пізніше з родиною переїхав у місто Чернігів, де навчався у місцевій школі №22. Після закінчення восьми класів вступив до училища при Чернігівському радіозаводі (СПТУ-15), де навчався на спеціальності "слюсар-складальник".

Після закінчення навчання проходив строкову військову службу у танкових військах в німецькому містечку Еберсвальде-Фінов. Далі працював водієм в місцевому автопарку, а пізніше — на українських та закордонних пасажирських перевезеннях, чому присвятив більшу частину свого життя.

До повномасштабного вторгнення РФ на територію України був приватним підприємцем. В перші дні російського вторгнення став на захист Чернігова у складі лав місцевої ТрО. На посаді солдата-стрільця брав участь у бойових діях в районах Олександрівки та "Епіцентру".

Після деокупації Чернігівщини пройшов перепідготовку за фахом стрільця-зенітника на базі ПЗРК "Ігла".

Наприкінці 2022 року та на початку 2023 брав участь у бойових діях на Бахмутському напрямку, а також в районі Білогорівки, що на Луганщині. Боронив східні кордони України.

9 травня 2024 року під час виконання чергового бойового завдання на Донеччині отримав важке поранення. Військового евакуювали до лікарні, але 17 травня 2024 року під час чергової операції Михайло Шапошніков помер.

Попрощалися з воїном у Чернігові, поховали на кладовищі Ялівщини.

Солдат Ігор Скок народився 24 січня 1987 року у селі Іванівка Чернігівської області. Закінчив ВСП "Золотоніський фаховий коледж ветеринарної медицини БНАУ".

Після початку повномасштабної війни долучився до лав оборонців України. Служив на посаді стрільця-номера обслуги механізованого відділення.

Загинув 7 травня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися та поховали у селі Іванівка на Чернігівщині.

Коментарі