Загиблі герої Чернігівщини: Ткаченко Богдан. Макіша Юрій. Приходько Олексій

Ткаченко Богдан народився 30 січня 2005 року в селі Виблі в багатодітній сім"ї.
Навчався у Виблівській школі. Після закінчення 9 класів продовжив навчання у Куликівському аграрному ліцеї, який закінчив у 2023 році за спеціальністю: слюсар з ремонту сг машин, тракторист, машиніст, водій автотранспортних засобів.

У грудні 2023 року уклав контракт і долучився до лав ЗСУ, свідомо, у зовсім ще молодому віці, обравши шлях захисника. У складі 3-го десантно-штурмового батальйону в/ч А-0224 ніс службу із захисту держави на гарячому сході.

10 червня 2024 року, під час виконання бойового завдання старший стрілець 1-го десантно-штурмового відділення, 2-ї десантно-штурмової роти, 3-го десантно-штурмового батальйону в/ч А-0224 Богдан Васильович Ткаченко загинув, до останнього подиху, залишаючись вірним присязі та своїй державі.

Солдат Юрій Макіша народився 9 лютого 1966 року у Мені на Чернігівщині.

Після початку повномасштабної війни боронив Україну на посаді стрільця-санітара механізованого відділення.

Під час виконання чергового бойового завдання на Луганщині військовий отримав поранення. Його евакуювали до лікарні на Дніпровщині.

Помер чоловік 5 червня 2024 року. Попрощалися та поховали бійця у Мені.

У Чернігові 15 червня провели в останню путь 46-річного Олексія Приходька – командира гранатометного відділення 1-ї танкової Сіверської бригади та почесного громадянина міста.

Чоловік народився 25 липня 1977 року у селі Нове на Чернігівщині. Навчався в Седнівській школі, після проходження строкової військової служби працював в охороні у Чернігові.

У 2015-2016 роках брав участь в АТО на сході України, а у 2019-му уклав контракт та продовжив службу у лавах ЗС України.

Після початку повномасштабного російського вторгнення брав участь в обороні Чернігова на Новоселівському напрямку. У серпні 2022 року був відзначений орденом "За мужність" ІІІ ступеня, а у вересні 2023-го — почесним нагрудним знаком "Золотий Хрест".

Останній рік був на сході України. 20 квітня 2024 року чоловік отримав тяжке поранення. Тоді його вдалося евакуювати до лікарні. Але внаслідок отриманих травм 11 червня Олексій помер. У нього залишилися дружина і 7-річна донька.

Коментарі