Загиблі герої Чернігівщини: Кореняк Руслан. Апришко Ігор. Дем’янчук Руслан

Солдат Ярослав Кореняк народився 24 вересня 1994 року у селищі Любеч. Закінчив місцеву школу, навчався у Чернігівському професійному ліцеї залізничного транспорту за спеціальністю "електрозварник ручного зварювання". Після закінчення ліцею проживав у Чернігові, працював на камвольно-суконному комбінаті. Проходив строкову військову службу.

У 2014 році брав участь у Революції гідності. Того ж року долучився до лав Добровольчого Українського Корпусу. Протягом 2019-2020 років служив за контрактом у Десантно-штурмових військах ЗСУ.

З початком повномасштабної війни став на захист Чернігова, з часом вирушив на схід України.

Двічі був поранений під час виконання бойових завдань на Донеччині. Після лікування та реабілітації повертався до побратимів та продовжував службу. Останнім часом боронив Харківщину, де у бою з росіянами вкотре зазнав поранення. Після лікування проходив реабілітацію.

13 червня 2024 року військовий помер.

Попрощалися з бійцем у Чернігові, а поховали його на кладовищі "Яцево".

Солдат Ігор Апришко народився 27 лютого 1974 року в селі Гірськ Чернігівської області. Проживав в селі Хоробичі.

В умовах повномасштабної війни боронив Україну на посаді стрільця-помічника гранатометника механізованої роти.

1 червня під час виконання бойового завдання на Харківщині отримав поранення. Внаслідок отриманих травм 11 червня чоловік помер у лікарні.

Попрощалися з військовим у Чернігові, поховали на кладовищі "Яцево".

ДЕМ’ЯНЧУК Руслан Анатолійович народився 19 червня 1976 року в Мені.
Навчався в Менській загальноосвітній школі І - ІІІ ступенів імені Шевченка.
Після школи отримав середню спеціальну освіту в Сосницькому ПТУ, здобувши професію тракториста-водія.
З 1994 по 1996 роки проходив строкову військову службу. У званні молодшого сержанта був командиром відділення топогеодезистів.
Працював у Менському райавтодорі. Друзі та знайомі згадують Руслана Анатолійовича завжди спокійним та виваженим. Одружений, батько трьох дітей.
Перебував на обліку в 1 відділі Корюківського РТЦК і СП. Після повномасштабного вторгнення російських окупантів 31 березня 2023 року призваний по мобілізації до лав Збройних сил України.
У складі військової частини А 3017 Національної гвардії України служив старшим кулеметником 1-го відділення 3-го взводу оперативного призначення 3-ї роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 1-го батальйону оперативного призначення.
Загинув 11 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу н.п. Роботине Пологівського району Запорізької області в результаті ворожого мінометного обстрілу від отриманих поранень, несумісних з життям.

Коментарі