Загиблі герої Чернігівщини: Блоха Олег. Чумак Віталій. Крот Сергій

Молодший сержант Олег Блоха народився 25 червня 1990 року у міста Борзна. Закінчив Борзнянську ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Христини Алчевської. Навчався у Ніжинському агротехнічному інституті Національного університету біоресурсів і природокористування України. У 2015 році пішов служити за контрактом, брав безпосередню участь в АТО, де став військовим медиком. Перед повномасштабним вторгненням Росії до України працював у Києві.

Призваний до лав Збройних Сил України 10 березня 2022 року.  Життя Героя обірвалося 27 січня 2023 у бою під селом Кліщіївка, Бахмутського району, Донецької області.

Поховали земляків на їх Малій Батьківщині у Борзнянській громаді.

Старший солдат Віталій Чумак народився 29 червня 1975 року у місті Борзна. Закінчив Борзнянську школу І-ІІІ ст. імені Христини Алчевської. Вступив до Борзнянського сільськогосподарського технікуму. У 1997 році закінчив Чернігівське училище внутрішніх справ. Працював приватним підприємцем.

Після повномасштабного вторгнення вступив до лав Збройних Сил України.

27 січня чоловік загинув у бою під селом Кліщіївка, Бахмутського району, Донецької області. Вдома залишилися двоє синів.

КРОТ Сергій Олександрович народився 25 червня 1976 р. в м. Чернігові.
У 1993 році закінчив середню загальноосвітню школу-інтернат ім. Ю.М. Коцюбинського та спортивну школу в м. Чернігові. Здобув повну середню освіту та звання кандидата в майстри спорту.
У 1996 році закінчив Чернігівське училище внутрішніх справ МВС України за спеціальністю «Правознавство».
У 2002 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України і отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство» та здобув кваліфікацію юриста.
Працював на посаді оперуповноваженого карного розшуку в річковій міліції, в міському відділі МВС та в обласному управлінні МВС в місті Чернігові. Мав відзнаки за заслуги в карному розшуку України. Вийшов на пенсію в званні майора.
Завжди займав активну громадянську позицію.
З початком повномасштабного вторгнення росії на територію України добровільно вступив до лав територіальної оборони в м. Чернігові.
Загинув 3 березня 2022 року під час виконання бойового завдання.
Похований 27 березня 2022 року в м. Чернігові.


Коментарі