Загиблі герої Чернігівщини: Пінчук Станіслав. Буряцький Павло. Головко Дмитро

З перших днів повномасштабного вторгнення Станіслав Пінчук пішов боронити Україну від підступного ворога. Зі зброєю в руках захищав наше мирне майбутнє…

Станіслав загинув 22 червня 2023 року виконуючи бойове завдання...

Народився і виріс у Вертіївці. Тут закінчив середню школу, вступив до столичного вишу. З сім’єю проживав у Києві. Не забував свою малу батьківщину. За можливості приїжджав провідати матір, старшу сестру…

Указом Президента України Станіслав Пінчук нагороджений орденом «За мужність» (посмертно) третього ступеня.

«Нагороди не зменшують біль втрати, не повертають спокій, але вони є свідченням шани нашим Захисникам та Захисницям. Маємо пам’ятати, який шлях мужності та самопожертви проходять наші воїни, якою ціною дається Перемога», — пише в соціальних мережах дружина Героя Інна Пінчук.

Боєць Павло Буряцький народився в Славутичі 4 липня 1999 року. Навчався у загальноосвітній школі №3. Отримав диплом Чернігівського промислово-економічного коледжу Київського національного університету технологій та дизайну. Згодом працював слюсарем на ДСП «Чорнобильська АЕС» (цех зняття з експлуатації).

У 2020 році був мобілізований до лав ЗСУ. У 2021 році продовжив службу за контрактом. Учасник багатонаціональних військових навчань Sea Breeze. Почесний учасник військового Параду на честь 30-річчя Незалежності України у 2021 році. Учасник бойових дій з 2021 року.

На момент повномасштабного вторгнення знаходився в зоні АТО. Матросом проходив службу у 1-у окремому Феодосійському батальйоні морської піхоти.

В складі 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського разом з побратимами встав на захист Маріуполя.

21 березня 2024 року біля населеного пункту Бердичі Покровського району Донецької області під час ротації особового складу в результаті артилерійського обстрілу, отримавши тяжкі поранення несумісні з життям загинув наш земляк Дмитро Олександрович ГОЛОВКО 2004 року народження, житель села Липове.

Співчуваємо рідним та близьким Захисника.

Схиляємо голови у глибокій скорботі та поділяємо непоправне горе..

Коментарі

Популярні публікації