Загиблі герої Чернігівщини: Якименко Віктор. Юдин Сергій. Котляр Олексій

ЯКИМЕНКО Віктор Іванович народився 26 жовтня 1964 року в місті Ніжині Чернігівської області. Навчався в Ніжинській середній школі №13. Після закінчення школи вступив до Професійного технічного училища № 2. 1983 року пішов до армії.

   Після армії працював у Ніжинському державному університеті ім. М. Гоголя слюсарем. У 2014 році пішов добровольцем в АТО, захищав східні кордони України, був у складі 41 батальйону. Побратими йому дали позивний «Дід».

   Майже з перших днів повномасштабного вторгнення в Україну Віктор, не вагаючись ні хвилини, знову пішов добровольцем у територіальну оборону свого рідного міста, а згодом вступив до лав ЗСУ.

   Загинув у грудні 2022 року, захищаючи рідну Батьківщину від ворога. Віктор був чуйною людиною, люблячим братом, турботливим дядьком і гарним дідом.

29 березня 2024 року в Ріпках на Чернігівщині поховали солдата ЗСУ Сергія Юдина. Чоловік загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Народився чоловік 17 липня 1975 року в селищі Ріпки Чернігівської області.

Навчався у Ріпкинській ЗОШ імені Софії Русової. Після 5 класу переїхав на проживання до Латвійської Республіки. Після закінчення там навчання повернувся на постійне місце проживання в Ріпки. Далі навчався у Замглайському аграрно професійно-технічному училищі на токаря та тракториста-машиніста.

Деякий час працював охоронцем у Ріпкинській ЗОШ імені Софії Русової. Протягом 1995-1996 років проходив строкову військову службу.

На захист України став у 2014 році. Брав участь в бойових діях на Сході. Під час повномасштабної війни боронив Україну на Донеччині, де і загинув 17 березня 2024 року. Провели в останній путь та поховали воїна на малій батьківщині.

22 лютого 2023 року на Чернігівщині попрощалися з земляком, який загинув у бою за Незалежність України. Олексій Котляр загинув на Донеччині, попрощались із Героєм у Ніжині.

Старший солдат Олексій Котляр народився 30 березня 1985 року в Ніжині. Тут ріс, навчався та у 2000 році закінчив неповну середню школу №11. Протягом 2004-2006 років працював вантажником у ТОВ «Ашер».

У 2003 році чоловік з червоним дипломом закінчив Ніжинський професійний ліцей побуту та сервісу, де опанував професію слюсаря-ремонтника. З 2012 році почав працювати за фахом в Інституті нейрохірургії ім. академіка А.П.Ромоданова.

Після подій лютого 2022 року чоловік вирішив стати до лав оборонців Батьківщини, тож у березні долучився до військової частини А7329, у складі якої обороняв рідну Чернігівщину, а після - східні кордони держави.

30 грудня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання в районі Соледара на Донеччині Олексій Котляр загинув.

Попрощалися з воїном у Ніжині, поховали його на місцевому кладовищі. Вдома у нього залишились дружина та двоє дітей: син Євгеній та донька Дар‘я.

Коментарі

Популярні публікації