Загиблі герої Чернігівщини: Калмиков Юрій. Аскеров Фарзаіл Іса-огли. Лозко Сергій

Солдат Юрій КАЛМИКОВ народився 2 травня 1966 року в Харкові. Там закінчив спортивну школу №72. Протягом 1984-1986 років проходив строкову військову службу в Києві.

Після служби одразу розпочав підприємницьку діяльність, став засновником низки підприємств у місті Чернігові. З часом захопився високоточною стрільбою, у цій сфері був багаторазовим чемпіон України та Європи. 

У перший день повномасштабної війни долучився до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини. Захищав Чернігівщину, після її звільнення боронив східні кордони України на посаді снайпера.

Загинув 1 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. Провели бійця в останній путь у Чернігові, поховали на кладовищі «Ялівщина».

Аскеров Фарзаіл  Іса-огли народився  1 квітня 1969 року.

У 2022 році долучився до Сил оборони України. Солдат 119-ї окремої бригади територіальної оборони. 

Загинув  14 березня 2022 року при обороні Чернігова. Похований у селі Трисвятська Слобода Киїнської громади Чернігівського району.

Лозко Сергій Олександрович  народився 4 грудня 1982 році в с. Здоровець. Проживав у смт. Ємільчине Звягельської територіальної громади  Житомирської області.  2000 року закінчив Ємільчинську загальноосвітню школу I –IIIст. № 1, за успіхи у навчанні був нагороджений срібною медаллю. Після закінчення школи вступив до Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

2005 року  здобув повну вищу освіту за спеціальністю «Педагогіка і методика середньої освіти. Математика» та отримав кваліфікацію вчителя математики та основ інформатики.

 На жаль, 25 червня 2023 року поблизу села Привілля Соледарської міської громади, захищаючи Україну, молодший лейтенант Сергій Лозко загинув. Україна втратила ще одного патріота і мужнього воїна, який до останнього подиху захищав свою країну від підступного та безжального ворога. Саме завдяки таким воїнам як Сергій, наша країна тримається і обов’язково переможе в цій кривавій та несправедливій війні.

«Добрий, чесний, порядний, привітний, доброзичливий, ввічливий, з прекрасним почуттям гумору, ніколи не відмовляв у допомозі», – так відгукуються про Сергія всі, хто знав його особисто.


Коментарі

Популярні публікації