Загиблі герої Чернігівщини: Коршок Василь. Макась Богдан. Багатюк Євгеній

Василь Коршок народився 13 жовтня 1983 року в селі Роздольне Чернігівської області.  Працював, будував плани на майбутнє.

У 2023 році вирішив долучитися до лав ЗСУ. Василь Коршок був солдатом 2-го відділення кулеметного взводу 4-го механізованого батальйону. Боронив східні кордони України. 19 квітня 2024 року в районі населеного пункту Роздолівка Донецької області під час виконання бойового завдання потравив під мінометно-артилерійський обстріл, унаслідок якого отримав тяжке поранення та загинув. Тіло загиблого було доставлено з окупованої території за обміном тілами. Вдома на нього чекали батьки.

Богдан Макась народився 10 лютого 2004 року у Городні Чернігівської області. У 2021 році закінчив місцеву школу №2. Потім навчався на рятувальника, а після закінчення третього курсу вишу підписав контракт та долучився до лав Збройних Сил України.

Воював на посаді стрільця-оператора механізованого відділення. Загинув 21 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання на Луганщині.

Провели в останній путь та поховали Богдана Макася на малій батьківщині в Городні.

25-річний Євгеній Багатюк родом із Нового Білоусу, він ніс службу у війську за контрактом. У 2022 році він разом з родиною переїхав жити в Пекурівку, Городнянська громада. 

На початку вторгнення Євгеній разом з іншими військовими тримав оборону Лукашівки, де з побратимами стримував шалений натиск ворога. Після звільнення області він продовжував нести службу у війську.

Євгеній загинув від ракетного удару у квітні 2024 року. Дружина Віка та дворічний Марк втратили чоловіка й сина, Поховали Євгенія у Чернігові, на кладовищі «Яцево», у секторі Героїв.

Коментарі

Популярні публікації