Загиблі герої Чернігівщини: Короткий Максим. Дорошенко Ігор. Омеляненко Микола. Щоголев Сергій

Солдат Максим Короткий народився 20 листопада 1984 року в місті Бахмут Донецької області. З часом переїхав на Чернігівщину.

У 2023 році долучився до лав Збройних Сил України. Боронив Донеччину на посаді бойового медика піхотної роти.

Загинув 28 березня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися та поховали військового у Новгород-Сіверському.

Головний сержант Ігор Дорошенко народився 18 січня 1981 року в Чернігові. Навчався у школі № 21, по закінченню школи поступив до залізничного профтех училища за спеціальністю «Помічник машиніста теплотяга». Потім долучився до ЗСУ, брав участь у ювілейному воєнному параді на Хрещатику в Києві. Після служби пішов працювати в Локомотивне ДЕПО Чернігів, спочатку слюсарем, а потім помічником машиніста і машиністом.

Із початком повномасштабного вторгнення вступив добровольцем до лав Чернігівської ТрО, був на захисті кордонів Чернігівщини. Далі боронив Донеччину і Луганщину на посаді головного сержанта стрілецького взводу.

Загинув 23 березня 2024 під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися із бійцем у Чернігові, поховали на кладовищі Ялівщини.

Солдат Микола ОМЕЛЯНЕНКО народився 9 липня 1979 року в селі Великий Щимель (Сновська громада), де вчився у місцевій школі.  Закінчив середнє професійно-технічне училище № 7 у місті Сновську, опанувавши професію «Тракторист – машиніст».

Із 1997 по 1999 роки проходив строкову військову службу на посаді водія. Після служби в армії працював водієм на різних підприємствах.

У перший день повномасштабного вторгнення рф на територію України долучився до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини.

Загинув на Донеччині 30 березня 2024 року під час виконання бойового завдання. Провели бійця в останній путь та поховали на малій батьківщині у селі Великий Щимель.

Солдат Сергій ЩОГОЛЕВ народився 26 квітня 1975 року в селі Вири Рівненської області. Освіту здобував у середній загальноосвітній школі та у Рокитнянському професійно-технічному училищі № 1. Опанував професію столяра. З 1994 по 1996 роки проходив строкову військову службу. Потім працював на будівництві у місті Київ. Певний час проживав у селі Нова Басань на Чернігівщині.

У серпні 2022 року долучився до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини. Боронив східні кордони держави на посаді командира бойової машини-командира гірсько-штурмового відділення.

Загинув 1 квітня 2024 під час виконання бойового завдання на Донеччині. Попрощалися та поховали у селі Нова Басань.


Коментарі

Популярні публікації