Хроніки вторгнення 2022 року: 3 квітня

При звільненні від російських окупантів с. Старий Биків Новобасанської громади встановлено, що росіяни більше місяця тримали п’ятьох жителів Чернігівщини у полоні. Захопили в заручники, морили голодом, погрожували розстріляти та закрили при мінусовій температурі в залізному контейнері.

33 дні у полоні, 33 дні у нелюдських умовах. Їх утримували у неволі та морили голодом, рідко давали їм їжу та кидали залишки від своїх сухпайків. Одного з чоловіків забрали до лікарні, оскільки від переохолодження у нього почалася гангрена. Іншим звільненим з полону допомогли місцеві. 

Чоловіків закрили у контейнері, що розташований у фермерському господарстві на краю селища. Російські солдати жили поряд, а залізний вагон перетворили на місце для катувань. 

Окупанти називали чоловіків "непотребом". Українцям доводилося вкриватися картоном та спати на полицях для господарських інструментів. У контейнері були запчастини від комбайнів, саме завдяки ним чоловіки змогли вибратися на свободу, коли окупанти вже втекли. 

У селищі, з якого втекли окупанти, майже все зруйновано. Усюди снаряди, сміття та наслідки пожеж.

03.04.2022 російські військові обстріляли Чернігівський онкоцентр.

Резюме за день: Загалом за добу рятувальники здійснили 3 виїзди для ліквідації пожеж, не пов’язаних з бойовими діями та знешкоджено 10 боєприпасів, які не розірвалися.

Джерело


Коментарі

Популярні публікації