Загиблі герої Чернігівщини: Косьмін Юрій. Кот Валентин. Авраменко Олександр

Юрій Косьмін народився 15 квітня 1985 року в селі Старий Білоус Чернігівської області. Згодом родина переїхала в Козилівку. У 2001 році Юрій закінчив Козилівську ЗОШ I-III ступенів та вступив до Чернігівського професійно-технічного училища № 6 за спеціальністю «Столяр».

У 2014 році добровольцем пішов захищати цілісність та суверенітет України. Загинув наш Герой Юрій Косьмін 11 березня 2022 року. Похований в с. Козилівка 16 березня 2022 року.

Указом Президента України посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Солдат Валентин Кот народився 15 червня 1987 року в Чернігові. Закінчив місцеву школу №27. Далі вступив до професійного училища №18, де опанував професію слюсаря-зварювальника. Працював газозварювальником у ТОВ "Техремонт".

З 2007 року розпочав займатися власною справою. Згодом працював на підприємстві "Чернігів-Пассервіс Люкс".

У 2023 році долучився до лав Збройних Сил України. Проходив навчання у Великій Британії в десантно-штурмовій бригаді. Після навчання проходив службу на посаді водія зенітно-ракетного відділення. Брав участь у боях спочатку на Херсонському, а потім на Запорізькому напрямках.

Загинув 5 квітня 2024 року під час виконання чергового бойового завдання на Запорізькому напрямку.

Попрощалися з військовим у Чернігові, поховали на кладовищі Ялівщини.

Солдат Олександр Авраменко народився 26 грудня 1981 року на Ніжинщині. Закінчив Ічнянське СПТУ, опанувавши фах тракториста та водія.

Проходив строкову військову службу. Проживав у селі Бурімка Ічнянської громади, працював за фахом.

У перший день повномасштабної війни долучився до лав Захисників України. Служив на посаді стрільця-електрика стрілецької роти.

Загинув 12 квітня 2024 року у бою на Донеччині.

Попрощалися та поховали військового у селі Бурімка.


Коментарі

Популярні публікації