Загиблі герої Чернігівщини: Косов Юрій. Павлов Георгій. Мудраков Володимир

Косов Юрій Сергійович народився 19 квітня 1976 року в саратові (росія). У 1993 році закінчив Славутську гімназію № 5, а у 1997 році - Національну академію Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Військовослужбовець Державної прикордонної служби. Працював прес-секретарем у райдержадміністрації. Навесні 2014 року пішов до військкомату добровольцем і потрапив до прикордонного загону. Охороняв північний кордон з Росією. Зізнавався, що той рік його змінив. "Кардинально змінилася думка стосовно наших сусідів так званих. А врешті, я побачив людей, готових захищати країну зі зброєю в руках", - казав Юрій.

Учасник АТО. У 2022 році долучився до Сил Оборони України. Підполковник Новгород-Сіверського ТЦК та СП. Загинув 30 березня 2023 року. Похований у Новгороді-Сіверському.

Старший солдат Георгій Павлов народився 29 травня 1994 року в Кривому Розі. Закінчив дев'ять класів місцевої гімназії №24. Захоплювався боксом, навчався у Криворізькому авіаційно-технічному коледжі. Потім працював на Криворізькому міськводоканалі.

Проходив строкову військову службу, а після її закінчення продовжив служити у Чернігові, уклавши контракт.

Протягом 2017-2022 років брав участь в АТО-ООС на Донеччині та Луганщині.

У 2020 році був нагороджений відзнакою командувача об'єднаних сил "Козацький хрест" III ступеня. З першого дня повномасштабної війни боронив Чернігів, а після його звільнення був нагороджений відзнакою Президента України "За оборону України".

У 2023 році вирушив боронити Донеччину на посаді старшого стрільця-оператора механізованого відділення.

Загинув 15 лютого 2024 у бою на Донеччині.

Попрощалися з військовим у Чернігові, поховали на кладовищі "Яцево".

Володимир Мудраков народився  14 листопада 1996 року. Змалку ріс тямущим та працелюбним хлопцем. У житті звик покладатися тільки на власний розум та сили. Він ніколи не відмовляв тим, хто просив у нього допомоги. Тому односельці та друзі згадують Володимира як добру та світлу людину з великим та наповненим любов’ю серцем.

Закінчивши Миколаївську ЗОШ І-ІІІ ступенів, Володимир Мудраков вступив на навчання до Сумського державного педагогічного університету і в 2019-му здобув вищу освіту за спеціальністю «Фізика та математика».

Володимир одружився та оселився в Сумах. Працював за кордоном, а повернувшись в Україну займався встановленням металопластикових вікон.

Восени 2023-го Володимира Мудракова мобілізували. Проходив службу в 152 батальйоні 117 бригади ТРО. Згодом був прикомандирований до 98 батальйону 60 бригади.

Під час бойових дій біля населеного пункту Ямполівка Краматорського району Донецької області 16 березня 2024 зник безвісти, а з 25 березня 2024 вважається офіційно загиблим.

Коментарі

Популярні публікації