Загиблі герої Чернігівщини: Попаненко Дмитро. Черниш Володимир. Гомоляко Микола

Дмитро Попаненко народився 18 березня 1989 року у селі Дрімайлівка Куликівської громади. Після закінчення школи навчався у Ніжинському агротехнічному інституті, опанував фах інженера-механіка. Працював на різних підприємствах. 

З початком повномасштабного вторгнення долучився до лав оборонців України. Спочатку обороняв Чернігівщину: брав участь у боях під Количівкою та Лукашівкою. З часом вирушив боронити Луганщину.

Під час виконання одного з бойових завдань отримав важкі поранення, після чого проходив тривале лікування в Іспанії. Після реабілітації повернувся до лав Збройних Сил України та продовжив боротьбу за Незалежність.

Вдруге важке поранення отримав 3 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донецькому напрямку. Був евакуйований з поля бою та відправлений на лікування. Медики боролися за його життя, але 18 квітня 2024 року серце Дмитра зупинилося назавжди.

Попрощалися та поховали воїна на малій батьківщині.

Солдат Володимир Черниш народився 29 листопада 1978 року в селі Лавіркове Чернігівської області. Навчався в Харковецькій середній школі, а після неї — у Роменському вищому професійному училищі №14 за спеціальністю "Столяр". Працював у ТОВ "АгроТасПівніч".

У 2023 році долучився до лав Збройних Сил України. Служив на посаді стрільця стрілецького відділення.

Загинув 19 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Попрощалися та поховали військового в селі Харкове Прилуцького району на Чернігівщині.

Молодший сержант Микола Гомоляко народився 3 січня 1985 року в місті Маріуполь. Закінчив місцеву школу №69.

Протягом 2004-2005 років проходив строкову службу, після чого працював у Маріуполі на металургійному комбінаті.

До лав Захисників долучився у 2014 році, у 2016 — брав участь в АТО, отримав контузію. У 2019 році брав участь у навчаннях "Sea Breeze-2019" в складі морської піхоти. Службу поєднував з навчанням у Харківському юридичному університеті, де здобув освіту за спеціальністю "Юрист-правознавець".

На початку повномасштабної війни захищав Маріуполь в званні молодшого сержанта морської піхоти.

Загинув 25 березня 2022 року під час виконання бойового завдання в місті Маріуполь. Ідентифікувати особу воїна вдалося за результатами ДНК-експертизи.

Попрощалися та поховали військового у Ніжині.

Коментарі

Популярні публікації